«Ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται να κινηθεί νοτιότερα και στο χρονικό διάστημα μεταξύ 3 και 5 Ιουλίου θα επηρεάσει και τη χώρα μας», αναφέρει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τα επόμενα 24ωρα.

 «Μια εικόνα χίλιες λέξεις… Ο έντονα άστατος καιρός φαίνεται να εστιάζεται προς τα ανατολικά και βόρεια κι έτσι περιοχές όπως η Μακεδονία, πρόσκαιρα η Ήπειρος, η Θράκη, η Θεσσαλία, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η κεντρική και βόρεια Εύβοια, το δυτικό και βόρειο Αιγαίο, αλλά και η κεντρική – βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για εκδήλωση τοπικά έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», σημειώνει.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η αστάθεια υποχωρεί την Παρασκευή, ενώ θα ακολουθήσει ζέστη και βοριάδες, συνθήκες που θα φέρουν και κίνδυνο πυρκαγιάς.

ΤΟ "ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΙΡΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΜια εικόνα χίλιες λέξεις…Ο έντονα άστατος καιρός φαίνεται να εστιάζεται προς τα ανατολικά και βόρεια κι έτσι περιοχές όπως η Μακεδονία, πρόσκαιρα η Ήπειρος, η Θράκη, η Θεσσαλία, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η κεντρική και βόρεια Εύβοια, το δυτικό και βόρειο Αιγαίο, αλλά και η κεντρική – βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για εκδήλωση τοπικά έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Από Παρασκευή η αστάθεια υποχωρεί και παραδίδει τη σκυτάλη στη ζέστη, στους βοριάδες – μελτέμια και άρα στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, July 2, 2024

«Προσοχή στη Χαλκιδική – Έντονα φαινόμενα και στην Αττική την Πέμπτη»

Για το σκηνικό αστάθειας του καιρού μίλησε και ο Γιάννης Καλλιάνος, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την Πέμπτη.

«Η Πέμπτη με προβληματίζει ιδιαιτέρως, γιατί οι δείκτες αστάθειας είναι πιο ανεβασμένοι και φαίνεται ότι πια θα επηρεαστεί και μεγάλο κομμάτι του νομού Αττικής. Θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, αλλά γρήγορα το μεσημέρι και το απόγευμα, τις θερμές ώρες, θα πυκνώσουν νεφώσεις, 12.00 – 13.00 και στην Αθήνα και σε πολλά νησιά και σε περιοχές της Χαλκιδικής θα πέσει βροχή με κεραυνούς»