Άσχημα είναι τα νέα που έρχονται από τη Νότια Αφρική, όπου ο Ζακ Φρέιταγκ, κάτοχος του ρεκόρ της χώρας στο άλμα εις ύψος και πρώην αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων, βρέθηκε νεκρός σε χωράφι με πολλά τραύματα από σφαίρες. Σημειώνεται πως είχε εξαφανιστεί από τα μέσα Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο Φρέιταγκ είχε επισκεφθεί το σπίτι της μητέρας του λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του, στις 11 Ιουνίου, και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Γεγονός που σήμανε, φυσικά, συναγερμό στους δικούς του ανθρώπους, με την αδερφή του να κάνει σχετικές αναρτήσεις στα social media, ζητώντας βοήθεια, προκειμένου να τον βρει.

Γενικά η κατάσταση του Φρέιταγκ δεν ήταν καλή, όπως αναφέρει ο Τύπος της Νότιας Αφρικής, αφού ήταν άνεργος μετά το τέλος της καριέρας του ως αθλητής του άλματος εις ύψος και είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ένας μυστηριώδης -όπως τον χαρακτηρίζουν- άνδρας είχε συναντηθεί μαζί του λίγο μετά τα μεσάνυχτα της ημέρας που είχε επισκεφθεί τη μητέρα του και από εκεί και πέρα δεν εθεάθη ξανά ζωντανός.

Για να φτάσουμε έτσι στη σημερινή μέρα, 2 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε η σορός του σε ένα χωράφι δίπλα στο νεκροταφείο Zandfontein, έχοντας πολλά τραύματα από σφαίρες. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως δολοφονία και έχει ήδη αρχίσει έρευνα.

Ο Φρέιταγκ είναι ο κάτοχος του ρεκόρ της Νότιας Αφρικής στο άλμα εις ύψος με 2,38μ., ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε πάρει μέρος και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας κατακτήσει επίσης το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 με άλμα στα 2,35μ.