Δώδεκα αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων και συνταξιούχοι, κατηγορούνται ότι από το Μάιο του 2007 έως τον Ιούλιο του 2008 χρηματίζονταν από ιδιοκτήτες καταστημάτων με  «φρουτάκια» για να τους ενημερώνουν όταν επρόκειτο να υποβληθούν σε αστυνομικούς ελέγχους.

Σε βάρος τους έχουν ήδη απαγγελθεί ποινικές διώξεις για κατάχρηση εξουσίας και παθητική δωροδοκία, ενώ αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του γ’ ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, που αυτό το διάστημα συντάσσει το σε βάρος τους κατηγορητήριο.

Αντιμέτωποι με κατηγορίες βρίσκονται και τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων που φέρονται να χρημάτιζαν τους αστυνομικούς. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες είναι αυτήν της ενεργητικής δωροδοκίας, ενώ και αυτοί με τη σειρά τους αναμένεται το επόμενο διάστημα να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Στο διάστημα κατά το οποίο συνέβησαν τα παραπάνω, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε αστυνομικά τμήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργούσαν και οι εν λόγω επιχειρήσεις. Εναντίον των αστυνομικών κινείται η διαδικασία της επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων.