Ποινή κάθειρξης οχτώ ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον επιχειρηματία Θωμά Λαναρά και έξι ετών στον χρηματιστή Γιώργο Περβανά για υπόθεση απάτης σε βάρος μέλους της οικογενείας Λαναρά από το οποίο φέρονται να πήραν μεγάλα χρηματικά ποσά υποσχόμενοι ότι θα τα αξιοποιήσουν σε επενδύσεις με υψηλές και εγγυημένες αποδόσεις.

Η δίκη για την υπόθεση διήρκεσε τέσσερις μήνες και η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο ωστόσο, έκρινε ενόχους και τους δύο κατηγορούμενους αποφασίζοντας να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η επιβληθείσα σε αυτούς ποινή.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Ζαφείρης Λαναράς, μοναδικό τέκνο του βασικού μετόχου εταιρείας «ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ» που έκλεισε το 1995, Ιωάννη Λαναρά.

Ο κ. Ζ. Λαναράς υποστηρίζει ότι τον Αύγουστο του 1999 ο εξάδελφος και αντίδικός του, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του είχε, τον έπεισε να επενδύσει ποσό 1,36 δισ. δραχμές μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας του Γίωργου Περβανά , υποσχόμενος καλές αποδόσεις.

Ο μηνυτής υπέγραψε σχετική σύμβαση με την εταιρία του Περβανά πλην όμως, όπως ισχυρίζεται, αφανής διαχειριστής του χαρτοφυλακίου του ήταν ο Θωμάς Λαναράς.

Αποτέλεσμα , σύμφωνα με τον μηνυτή, ήταν να ζημιωθεί ο ίδιος και να ωφεληθεί ο Θωμάς Λαναράς.