Ενδεικτική χαρακτηρίζει πλέον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την ημερομηνία των εκλογών που συμφωνήθηκε μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετήθηκε ευθέως στην επιτροπή οικονομικών του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η ημερομηνία που ορίστηκε είναι ενδεικτική και ο τελικός χρόνος των εκλογών θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις για την 6η δόση αλλά και αυτή καθ αυτή τη δανειακή σύμβαση.

Γεγονός είναι ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα «υποχρεώσεων της χώρας » βάσει του οποίου καθορίστηκε η 19η Φεβρουαρίου ως η ημερομηνία εκλογών, δεν ισχύει πλέον αφού ο9ύτε η 6η δόση έχει εκταμιευτεί ,ούτε έχει δρομολογηθεί η διαδικασία κύρωσης της δανειακής σύμβασης από τα κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ κι όχι μόνο από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα συνεχίζονται ακόμα οι διαπραγματεύσεις για την συμμετοχή των ιδιωτών χωρίς να υπάρχε4ι στο ορίζοντα καταληκτική ημερομηνία για όλα αυτά.

Και πάνω από όλα αυτά ,σε εξέλιξη βρίσκεται στην ΕΕ η μεγάλη συζήτηση για την… μεγάλη λύση που θα αντιμετωπίσει συνολικά την κρίση στην ευρωζώνη.

Μια συζήτηση η οποία δεν αποκλείεται να επανακαθορίσει στρατηγικές και θα καταστήσει ενεργή και αυτή καθ αυτή την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Ήδη το θέμα απασχολεί τα επιτελεία των κομμάτων και στο παρασκήνιο γίνεται λόγος για παράταση μέχρι τον Μάρτιο με την επιφύλαξη πάντα ότι η ευρωζώνη και όχι μόνο η Ελλάδα θα έχει βρει σημείο ισορροπίας.

Ο. Γ. Καρατζαφέρης ήταν ο πρώτος που έθεσε το θέμα παράτασης του χρόνου εκλογών πριν και από τον Βενιζέλο. Στην ΝΔ το θέμα προβληματίζει περισσότερο απ όσο θέλουν να παραδεχθούν τα στελέχη της Συγγρού καθώς βλέπουν ότι τα πράγματα δεν προχωρούν όπως είχαν προγραμματιστεί.

Επισήμως απλώς επαναλαμβάνουν την αρχική απόφαση-δέσμευση βάση της οποίας η ΝΔ έδωσε την στήριξη της στην κυβέρνηση Παπαδήμα.