Η επιστροφή στην Ελλάδα μετά από ένα διπλωματικά επιτυχημένο ταξίδι στις ΗΠΑ και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ βρίσκει τον πρωθυπουργό αποφασισμένο να κλείσει τα μέτωπα που άνοιξε η διαγραφή του Μάριου Σαλμά και να προσηλωθεί απερίσπαστος στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Έτσι, εκτός από τις κυβερνητικές υποχρεώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου στους γαλάζιους βουλευτές από όλες τις περιφέρειες και θα τους συναντήσει, θα τους ακούσει και θα συνομιλήσει μαζί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γκρουπ των βουλευτών δεν θα περιλαμβάνονται και υπουργοί και αυτό για να είναι πιο ελεύθερα τα μέλη της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας να εκφραστούν ακόμα και αν αυτά που έχουν να πουν θα ακουστούν δυσάρεστα για κάποια μέλη της κυβέρνησης.

«Η ειλικρίνεια είναι προαπαιτούμενο γι’ αυτού του είδους τις συναντήσεις έτσι ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αν όσα έχει ζητήσει από τους υπουργούς του – π.χ. να έχουν τις πόρτες τους ανοικτές – έχουν εισακουστεί», έλεγε στο Νewsbeast στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θύμιζε ακόμα ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου όταν συναντούσε βουλευτές του σε ομάδες.

Η ΝΔ κλείνει τα 50

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 20.00 «Πάμε Ρηγίλλης»! Αυτό είναι το σύνθημα για τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνουν οι επιτελείς της Πειραιώς έξω από τα ιστορικά γραφεία της οδού Ρηγίλλης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για την γιορτή αυτή και το βλέμμα δεν θα είναι στραμμένο στις παρουσίες αλλά στις ενδεχόμενες απουσίες.

Ήδη, η πλευρά Καραμανλή – Σαμαρά που πλέον ακολουθούν κοινό βηματισμό, αφήνει ανοικτό να μην παραστεί στη γιορτή.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες θα έχει συναισθηματικούς τόνους καθώς θα γίνει αναδρομή στην ιστορία του πιο ανθεκτικού κόμματος στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας.

Το κλίμα θα είναι εορταστικό και σε γιγαντοοθόνες θα προβάλλεται η ιστορία της γαλάζιας παράταξης απόλυτα συνυφασμένη και συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου.

Στην οδό Πειραιώς αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες εκπλήξεις ενώ τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι το χαλαρό κλίμα που θα επικρατεί αλλά και η καλή διάθεση και η υπενθύμιση σημαντικών στιγμών της ΝΔ μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες επαναπροσέγγισης που θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να εκτονωθούν οι όποιες εντάσεις έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.