Οι Γαλλίδες θεωρούνται γυναίκες που ξέρουν από ανεπιτήδευτη κομψότητα. Επενδύουν σε συγκεκριμένα κομμάτια και αποφεύγουν φανατικά ρούχα και αξεσουάρ που δείχνουν κιτς.

Στο βιβλίο «Πώς να είσαι Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι – Έρωτας, στυλ και κακές συνήθειες» οι συγγραφείς, Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret και Sophie Mas, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ποια ρούχα και αξεσουάρ δεν θα βρεις ποτέ στη γκαρνταρόμπα μιας Γαλλίδας. Εμείς σας τα γνωστοποιούμε σε περίπτωση που θέλετε κι εσείς να τα αποφύγετε ή να τα αποσύρετε από τη ντουλάπα σας.

Δε θα βρεις, λοιπόν, ποτέ τακούνια με μέτριο ύψος. Γιατί να ζει κανείς στη μετριότητα; Δε θα βρεις σε καμία περίπτωση ρούχα με logo, καθώς οι Παριζιάνες δεν θέλουν να μοιάζουν με διαφημιστική επιγραφή. Δεν θα δεις ποτέ ρούχα από νάιλον, συνθετικά ή βισκόζ: με αυτά τα υλικά όχι μόνο ιδρώνεις, μυρίζεις και γυαλίζεις αλλά φαίνεται κιόλας. Οι Γαλλίδες, επίσης, δε φορούν φόρμες, καθώς πιστεύουν πως κανείς άνδρας δεν πρέπει να σε δει να τις φοράς εκτός από το γυμναστή σου – και ίσως οριακά ούτε αυτός!

Στη γκαρνταρόμπα μιας Γαλλίδας δε θα βρεις ποτέ εξεζητημένα τζιν παντελόνια με σκισίματα και κεντήματα, καθώς πιστεύουν πως αυτά είναι υπέροχα ρούχα, αλλά μόνο για το Bollywood. Oι μπότες που δεν θα φορούσε ποτέ μια Παριζιάνα είναι ένα χοντροκομμένο ζευγάρι ugly boots τύπου Ugg. Aν και το crop top έχει καταδυναστεύσει τον πλανήτη τις τελευταίες σεζόν, μια Γαλλίδα δεν θα το βάλει εκτός αν είναι δεκαπέντε χρονών.

Και last but not least, μια Παριζιάνα δε θα κρατούσε ποτέ μια τσάντα απομίμηση επώνυμου brand. Οι ψεύτικες τσάντες είναι σαν το ψεύτικο στήθος- δεν θεραπεύουν τις ανασφάλειες. Η αλήθεια είναι πως μια Γαλλίδα αν μπορούσε θα κυκλοφορούσε γυμνή μέσα από μια καμπαρντίνα Burberry, καθώς έτσι θα ένιωθε πως βρίσκεται στον παράδεισο. Αυτό που για κάποιες άλλες γυναίκες θεωρείται φαντασίωση, για τις Γαλλίδες, αν μπορούσαν, θα ήταν η καθημερινότητά τους.