Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά γνωρίζουν πολύ καλά πως θα ξεσηκώσουν το κοινό και μια συναυλία θα μείνει αξέχαστη. Το ιστορικό γκρουπ θα ανέβει σήμερα το βράδυ στη σκηνή στο Θέατρο Βράχων καθώς συμμετέχει στη μεγάλη Γιορτή για τον Παύλο.

Ο Σαλβαδόρ είχε γνωρίσει τον Σιδηρόπουλο. Πριν περίπου ένα χρόνο, είχε πει στο Newsbeast: «Όταν τον είδα από κοντά, πέρα από το εκτόπισμά του το καλλιτεχνικό πάνω στη σκηνή -είχε μια σχεδόν ερωτική σχέση με το μικρόφωνο- στην κατ’ ιδίαν μας συνομιλία με προσέγγισε πολύ ζεστά. Μου σέρβιρε ένα ποτό, καθώς του άρεσε να κάθεται πίσω από το μπαρ, με μια καλοπροαίρετη διάθεση να ασχοληθεί μαζί μου και με σχεδόν πατρικό τόνο να με συμβουλέψει».

Τα Μωρά στη Φωτιά χθες βράδυ είχαν live στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κατηφορίζουν στην Αθήνα για να παίξουν στον Βύρωνα – σε μια ιδιαίτερη βραδιά για το ελληνικό ροκ. Είχα μια σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στέλιο Σαλβαδόρ, για να μας βάλει στο κλίμα.

– Τι σημαίνει το κεφάλαιο Παύλος Σιδηρόπουλος για το ελληνικό ροκ;

Είναι ο πατέρας, ειδικά αυτών των συγκροτημάτων, από το Σιδηρόπουλο και μετά.

– Μουσικά, τι έλειψε περισσότερο από τον χαμό του Παύλου; Εκτιμάς πως άφησε κάτι δίχως να το τελειώσει;

Όχι, δημιουργικά άφησε πάρα πολλά πράγματα. Όμως έπρεπε να είναι αυτός που θα πετύχει. Δεν γίνεται να πετυχαίνει το έργο και ο δημιουργός να είναι στην απ’ έξω.

Ο Κυριάκος Δαρίβας σε συνέντευξή του, μου είπε πως στα live για τον Παύλο, βλέπει στην πρώτη γραμμή 14χρονα παιδιά να διασκεδάζουν με τα τραγούδια του. Έχει μέλλον το ελληνικό ροκ; Γυρίζεις την Ελλάδα κάθε χρόνο, από σκηνή σε σκηνή. Τι εισπράττεις εσύ, Στέλιο;

Η φράση στο ελληνικό ροκ είναι πολύ γενική, αλλά μιας και μιλάμε για τα τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου, φυσικά και έχουν μέλλον.

«Στη σημερινή συναυλία θα ακουστούν πολλά και σημαντικά τραγούδια του ελληνικού ροκ», λέει στο Newsbeast ο Στέλιος Σαλβαδόρ

– Έχεις πει ιστορικά κομμάτια με τα Μωρά στη Φωτιά. Πώς νιώθεις όταν λες τραγούδια του Παύλου;

Εγώ, εκτός από την πολύ πρώτη περίοδο, δεν λέω τραγούδια άλλων. Εδώ και 35 πλέον χρόνια δεν παίζουμε ποτέ κάποια ξένα τραγούδια. Η πρώτη φορά είναι για τον Παύλο Σιδηρόπουλο και κάθε φορά ανακαλύπτω και πόσο ερμηνευτικά ελεύθερος είμαι μέσα σε αυτά. Μου αρέσει πολύ να τα τραγουδάω. Είναι πολύ ωραία τραγούδια.

– Πώς «κρατιέστε» και δεν διασκευάσετε τα κομμάτια;

Συμμετέχω σαν τραγουδιστής στο σχήμα αυτό αλλά ο Κυριάκος Δαρίβας συμμετείχε στο κανονικό σχήμα του Παύλου Σιδηρόπουλου με τους Απροσάρμοστους, ο Βασίλης Σπυρόπουλος με τους Σπυριδούλα επίσης κανονικό σχήμα του Σιδηρόπουλου. Δεν νομίζω να υπάρχει ανάγκη διασκευής.

-Τι να περιμένει ο κόσμος από το live του Σαββάτου;

Φυσικά θα ακούσει πολλά τραγούδια, πολύ σημαντικά για την ιστορία του ελληνικού ροκ με αρχή τον Παύλο Σιδηρόπουλο, που τόσο αγαπάμε όλοι. Και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δική μας συναυλία Μωρά στη Φωτιά με όλο μας το σετ και την ενέργεια όπως την ξέρετε όλοι τόσα χρόνια και ίσως αυτή τη φορά να είναι λίγο διαφορετική η ενέργεια και η συγκίνηση – γιατί θα έχουμε συνδεθεί με το έργο του Παύλου Σιδηρόπουλο με αγαπημένους φίλους που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν και θα μοιραστούμε την ίδια σκηνή.

Η γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο και τα Μωρά στη Φωτιά

Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Ημερομηνία: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Συμμετέχουν: Κυριάκος Δαρίβας, Βασίλης Σπυρόπουλος, Στέλιος Σαλβαδόρ, Frank Panx, Νίκος Γιαννάτος, Νίκος Εφεντάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Ράλλης, Σίμος Κοκαβέσης, Γιώργος Λαγγουρέτος, Αλέξανδρος Δάικος, Κύριος Κ.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 13€, Ταμείο: 15€

Ώρα έναρξης: 20:45 – Οι πόρτες ανοίγουν από τις 19:30