Δεν έχει τέλος ο φόρος αίματος στους δρόμους της Κρήτης, με δύο ακόμη ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους χθες σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στη Χερσόνησο και τη Μεσαρά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το neakriti.gr μία 72χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στα συντρίμμια του οχήματός της μετά από σφοδρό τροχαίο στον ΒΟΑΚ, ενώ λίγες ώρες αργότερα, ένας 70χρονος Ελληνοκαναδός υπέστη ανακοπή και άφησε την τελευταία του πνοή, αφού είχε προηγουμένως τραυματιστεί σε τροχαίο στη Μεσαρά.

Το πρώτο δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν η κλούβα στην οποία επέβαινε η 72χρονη, με οδηγό τον 75χρονο σύζυγό της, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ. που οδηγούσε ένας 20χρονος. Οι ακριβείς συνθήκες του τροχαίου παραμένουν υπό διερεύνηση, αλλά μαρτυρίες αναφέρουν ότι το Ι.Χ. ίσως μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Ο Σταθμός Τροχαίας ΒΟΑΚ Ηρακλείου έχει αναλάβει την έρευνα.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα ασθενοφόρα και πυροσβεστικές δυνάμεις, με εννέα πυροσβέστες να επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό της γυναίκας. Ο 75χρονος οδηγός της κλούβας και ο 20χρονος μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Στην περιοχή προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος, με μεγάλη ουρά οχημάτων.

Αργότερα, γύρω στις 5:30 το απόγευμα, σημειώθηκε ένα ακόμα σοβαρό τροχαίο στη Φαιστό, όπου συγκρούστηκαν Ι.Χ. με μοτοσικλέτα, τραυματίζοντας τρία άτομα. Ο 54χρονος οδηγός της μηχανής ήταν ο πιο σοβαρά τραυματισμένος και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για πολλαπλά τραύματα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ο 63χρονος οδηγός του Ι.Χ. και ο 70χρονος συνεπιβάτης της μηχανής τραυματίστηκαν ελαφρά, όμως ο 70χρονος υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Μόλις τη Δευτέρα δύο ακόμη άνδρες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία, σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Η Κρήτη, από την αρχή του έτους, θρηνεί ήδη 50 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα.