Ημέρα με ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens. Την ώρα που ο Τάσος Μαντέλης θα απολογείται στη Δικαιοσύνη για την ομολογία του, ότι πήρε μίζα από τη γερμανική εταιρεία, το κατώφλι της Βουλής θα περάσει για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο Χρήστος Βερελής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών είχε παραιτηθεί από βουλευτής τον περασμένο Μάιο, όταν το όνομά του είχε εμπλακεί στις προμήθειες του ΟΣΕ από τη Siemens και είχε ζητήσει να καταθέσει ο ίδιος στην Εξεταστική, προκειμένου να «καθαρίσει» το όνομά του.

Εξάλλου, το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της με τα διαδικαστικά η Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Οι εργασίες της θα είναι εξπρές, δεδομένου ότι ήδη έχει εξετάσει μάρτυρες η Εξεταστική που προηγήθηκε και κυρίως θα ασχοληθεί με τους «κατηγορούμενους» πέντε πρώην υπουργούς της ΝΔ και με το αν θα τους παραπέμψει ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο.

Επειδή, όμως, οι ποινικές ευθύνες τους έχουν παραγραφεί, ακόμη και αν η Βουλή πει «ναι» στην παραπομπή τους, θα τη σταματήσει με βούλευμα το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.