Η πιπερόριζα, γνωστή και ως τζίντζερ, είναι το αγαπημένο και απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας.
Το ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, στην οποία οφείλεται το άρωμα, καθώς και η πιπεράτη γεύση της.
Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει για να αποκρυπτογραφηθεί η χημική σύνθεση αυτού του φυτού και να αποδειχθεί η ωφέλεια που προσφέρει.
Πρόσφατα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Columbia, βρήκαν ότι συστατικά του μπορεί να συμβάλλουν και στην αντιμετώπιση του άσθματος και τη βελτίωση της αναπνοής σε ασθενείς με άσθμα.
Συγκεκριμένα, τρία συστατικά του με κυριότερο τη σογκαόλη, βρέθηκε ότι μπορεί να ενισχύουν την καταπραϋντική δράση των β αγωνιστών, που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση και τη θεραπεία του άσθματος.
Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση των μηχανισμών δράσης αυτών των συστατικών και ίσως να ανοίγει και ένας δρόμος για πιο φυσική αντιμετώπιση του άσθματος.
Πηγή: neadiatrofis.gr