Τα πεπραγμένα του 2013 και τον οικονομικό απολογισμό ενέκρινε το ΔΣ της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), οι εργασίες της οποίας διεξήχθησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Επίσης, η Ένωση Λιμένων Ελλάδας ενέκρινε ως νέα μέλη της τα λιμάνια του Ρεθύμνου, του Αιγίου και του Κιάτου.

Ο πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ, Γιώργος Ανωμερίτης και ο αντιπρόεδρος, Στέλιος Αγγελούδης, εισηγήθηκαν τα τρέχοντα θέματα λιμενικής πολιτικής, καθώς και την επαναδιατύπωση των σχέσεων πόλεων και λιμένων, μέσα από έναν δρόμο συνεννόησης και με την κεντρική κυβέρνηση και με τα όργανα του Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Ανωμερίτης ενημέρωσε τα μέλη της ΕΛΙΜΕ για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO), που θα πραγματοποιηθούν στον Πειραιά το 2015 και κάλεσε όλα τα λιμάνια σε ενεργό συμμετοχή με εκδηλώσεις.

Αναφορικά με τα θέματα της ελληνικής λιμενικής πολιτικής, τονίστηκε ότι όποια λιμενική πολιτική και να χαραχθεί, αυτή δεν μπορεί παρά να υπηρετεί τους κανόνες και τις αρχές του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος και των διευρωπαϊκών δικτύων.