Στους δύο αγνοούμενους ηλικίας 35 και 40 ετών ανήκουν οι σοροί που εντοπίστηκαν απανθρακωμένες το πρωί της Δευτέρας στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

Η φωτιά που καίει από χθες, Κυριακή 29/9, μαίνεται ανεξέλεγκτη με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη σε διάσπαρτες εστίες. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 8 εναέρια μέσα. Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι εκτείνεται στα 30 χιλιόμετρα, ενώ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Άνω Λουτρών. Έχουν καεί σπίτια με τις φλόγες να συνεχίζουν να καίνε σε μερικές δεκάδες μέτρα από το χωριό. Τα πύρινα μέτωπα πέρα από το Ελληνικό εντοπίζονται στις περιοχές Κορφιώτισσα, Πύργος και Βρυσούλες.

«Προσπάθησαν πάνω στην ανθρωπιά τους, με μεγαλείο εθελοντισμού να ανεβούν πάνω στο βουνό, να δείξουν στους πυροσβέστες πού πρέπει να πάνε», εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, μιλώντας στο ΕΡΤNews για τα δύο απανθρακωμένα πτώματα που εντοπίστηκαν σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά. «Έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, ξέρουμε όνομα και επίθετο. Ήταν οι αγνοούμενοι», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές. Συγχωριανοί ήταν οι οποίοι δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν. Έτσι λειτουργούμε στα χωριά». Όπως περιέγραψε ο κ. Γκιολής, «χθες, 9 η ώρα το βράδυ έγινε το συμβάν και όλη τη νύχτα την περάσαμε στο πόδι, με το άκουσμα αυτού του τραγικού γεγονότος. Προσπαθούσαν να τους βρουν. Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, γιατί δεν έχει καλό σήμα στην περιοχή».

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ξυλόκαστρο με 30 χιλιόμετρα πύρινο μέτωπο

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς σημεία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο, προκειμένου να βοηθήσουν. Τελευταία φορά επικοινώνησαν χθες στις 21:30, έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν. Μάλιστα είχαν στείλει και βίντεο με τη φωτιά στο σημείο όπου βρίσκονταν.

«Τα σχολεία στην περιοχή είναι κλειστά», σημείωσε ο κ. Γκιολής ενώ γνωστοποίησε ότι εκεί βρίσκεται ο περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός. Σχετικά με τα συνεχή 112, τόνισε ότι «έχει γίνει σωστή δουλειά από την Αστυνομία. Έχουν εκκενωθεί τα χωριά. Οι πιο νέοι μένουν πίσω για να βοηθήσουν».