Η διαδικτυακή δοκιμασία Sex Roulette εξαπλώνεται ραγδαία στην Ιταλία και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς ανήλικα κορίτσια πρέπει να κάνουν σεξ με αγνώστους και χωρίς προφυλάξεις. Στόχος είναι να μην μείνουν έγκυες ή κολλήσουν κάτι, όπως ΣΜΝ ή HIV.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας lacitymag.it έγραψε ότι η πρόκληση διαδίδεται ραγδαία στο TikTok, ενώ έχουν δημιουργηθεί ειδικές συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικες που οργανώνουν τα ερωτικά ραντεβού τους.

Η δοκιμασία ξεκίνησε από κύκλους πλουσίων οικογενειών στο Βελιγράδι και εξαπλώθηκε γρήγορα σε Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα στην Ιταλία. Οι σεξουαλικές συνευρέσεις οργανώνονται στα social media αποκλειστικά και απαγορεύεται ρητά η χρήση προφυλακτικών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ilmessaggero.it η πιο πρόσφατη υπόθεση που συγκλονίζει την Ιταλία, είναι μια 14χρονη από τη Ρώμη, που εκμυστηρεύτηκε σε ψυχολόγο που έκανε σεμινάριο στο σχολείο της, πως είναι έξι μηνών έγκυος.

Η κοπέλα που προέρχεται από προβληματική οικογένεια υποστήριξε πως «δεν την ενδιαφέρει η εγκυμοσύνη», αλλά το γεγονός πως «έχασε» στο Sex Roulette και είναι «εκτός ομάδας».

Ειδικοί σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει ανακύψει, τόνισαν την ανάγκη άμεσης παρέμβασης και ενημέρωσης των νέων, καθώς και της στήριξης από τις οικογένειές τους, για να προστατευθούν από την παραπλάνηση των κοινωνικών δικτύων και την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά που πηγάζει από την ανάγκη ένταξης σε ομάδες και την αναζήτηση ακραίων εμπειριών.