Και την Άνοιξη και το Φθινόπωρο του 2020, η καραντίνα μας έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό για ολόκληρες εβδομάδες. Ακόμα κι όσοι συνέχισαν να πηγαίνουν στην εργασία τους – πόσω μάλλον όσοι ξεκίνησαν τηλεργασία – έμεναν σπίτι για πολλές ώρες. Κι έτσι, το μπαλκόνι κι η βεράντα έγινε το κέντρο του σπιτιού, ο ζωτικός χώρος μας. Όπως λέει η markilux εδώ και χρόνια, μείναμε “μέσα αλλά έξω”. 

Στο facebook, το instagram, το pinterest,  βλέπεις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι φίλοι σου κι ανακαλύπτεις ότι όλοι έχουν μεταφερθεί έξω. Πρωινό έξω, laptop έξω, τα παιδιά μέσα, στον καναπέ, με το playstation και το κινητό για ώρες. Μεσημεριανό μέσα αλλά μετά ο καφές σερβίρεται έξω, το απόγευμα έξω, το βραδάκι έξω. Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι, εξαιτίας της καραντίνας, τα μπαλκόνια και οι βεράντες της πόλης έχουν περισσότερα και καλύτερα περιποιημένα φυτά, τα μπάρμπεκιου βγήκαν από την αχρηστία, τα κατοικίδια άλλαξαν συνήθειες κι ο καθένας ανακάλυψε τη γειτονιά του κι έμαθε πολλά για τους γείτονές του.

Λένε πως “Ευφυία είναι η γρήγορη προσαρμογή σε νέες συνθήκες”. Αποδείξαμε πως είμαστε πολύ ευφυείς, πολύ προσαρμοστικοί και πολύ δημιουργικοί. Το μπαλκόνι έγινε living room. Και κουζίνα, και τραπεζαρία, και play room. Κι ακόμα περισσότερο, έγινε η έξοδός μας – καφετέρια, εστιατόριο, επίσκεψη σε φίλους, συναυλία, γήπεδο – έστω κι αν βλέπαμε παιχνίδια της περσινής ευρωλίγκας ή του προηγούμενου Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Τα διαθέσιμα τετραγωνικά του σπιτιού μας αυξήθηκαν. Αντικειμενικά, αυξήθηκε η αξία χρήσης για κάθε μπαλκόνι ή βεράντα του σπιτιού μας – ειδικά για αυτά που έχουν περισσότερο χώρο, καλύτερη θέα, κι ένα σύστημα σκίασης.

Η σκίαση είναι απαραίτητη για τη ζωή “μέσα αλλά έξω” στο σπίτι. Τέντες στο μπαλκόνι ή τη βεράντα, κάθετη σκίαση στα παράθυρα και τα ανοίγματα, πέργκολα στον κήπο, δεν είναι απλά αξεσουάρ αλλά είναι βασική υποδομή. Ο πρώτος λόγος είναι η προστασία από τον ήλιο και τη βροχή, απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

  • Ένα σύστημα σκίασης ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό κι έτσι μειώνεται η ανάγκη χρήσης του κλιματιστικού.
  • Επιτρέπει τον καλύτερο αερισμό του χώρου.
  • Μας κρατά περισσότερη ώρα έξω, άρα μειώνεται ακόμα πιο πολύ η κατανάλωση ενέργειας.
  • Μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα μικρό κήπο στο μπαλκόνι.
  • Κάνει καλύτερη τη ζωή για τα κατοικίδια.
  • Οι τέντες και οι πέργκολες έχουν θετικό αντίκτυπο στο ενεργειακό μας αποτύπωμα. Σκεφθείτε ότι περίπου το 40% των αερίων ρύπων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή οφείλονται στις μετακινήσεις κι άλλο 40% στον κλιματισμό χώρων.

Οι τέντες και οι πέργκολες είναι και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου, χρήσιμες κάθε ημέρα κάθε εποχής, ό,τι καιρό κι αν κάνει.

Το Χειμώνα, βοηθούν να απολαμβάνετε κάποιες ώρες έξω από το σπίτι όταν είναι καλή ημέρα και κάνουν απόλαυση τη βροχή που χτυπά στο ύφασμά τους.

Την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, ο καιρός έχει τόσες εναλλαγές που κάνει τις τέντες και πέργκολες απαραίτητες.

Το Καλοκαίρι, το μπαλκόνι, η βεράντα κι ο κήπος γίνονται ο τόσο κοντινός προορισμός διακοπών κι έχουν ευεργετική επίδραση στην εντός σπιτιού ατμόσφαιρα.

Τέντες, συστήματα σκίασης και πέργκολες είναι μια σημαντική επένδυση και μια σημαντική προσθήκη στο σπίτι και τη ζωή σας. Πρέπει να εξασφαλίσετε αντοχή, ποιότητα, λειτουργικότητα. Η κορυφαία στη σκίαση γερμανική markilux δίνει λύσεις που συγκεντρώνουν όλα τα πλεονεκτήματα. Η markilux είναι η #1 στη σκίαση και τα πολυβραβευμένα της προϊόντα διακρίνονται για το εξαιρετικό design, την αξεπέραστη αντοχή, την κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Σε τέντες και πέργκολες, ελεύθερα συστήματα, συστήματα κάθετης σκίασης και διαχωριστικά, οι καινοτομίες της είναι εντυπωσιακά πρακτικές. Εφέτος, η κορυφαία στη σκίαση εταιρεία κέρδισε τη διάκριση GOLD, στην κατηγορία “Excellent Brands” στο διαγωνισμό “GERMAN BRAND AWARDS” , στην ενότητα “Building & Elements”.