Η Νάντια Γιαννακοπούλου, μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στο «ΟΡΕΝ», όπου άσκησε έντονη κριτική στο κόμμα όσον αφορά τη στάση του στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και κυρίως στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά/μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε για ακόμη μία φορά να ασκήσει κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης άλλαζε συνεχώς στάση. «Πολλές φορές με αυτήν τη θολούρα φανήκαμε περισσότερο ως ένα κόμμα διαμαρτυρίας και όχι ως ένα κόμμα, το οποίο θέλει και διεκδικεί να κυβερνήσει τη χώρα», ανέφερε.

«Εγώ τολμώ να σας πω ότι ήμουν η μόνη ως βουλευτής, που είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, είχα πει τις ενστάσεις μου και την ανησυχία μου όσον αφορά και το ζήτημα της επιστολικής ψήφου, όπου τελικά το ΠΑΣΟΚ βγήκε και καταψήφισε ένα θέμα, το οποίο αποτελεί βασική αρχή, βασική καταστατική πρόταση, χωρίς ποτέ να καταλάβει κανείς για ποιον λόγο», είπε, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσαμε πολύ απλά να καταδικάσουμε την κυρία Κεραμέως για την τροπολογία που έφερε, όμως τη θέση μας να την υπερψηφίσουμε».

Θολό το μήνυμα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Κυρίως, όμως, ανέφερε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των μη κρατικών/μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων ήταν ο ορισμός της θολής θέσης.

«Θα σας θυμίσω ότι ο πρόεδρος στην αρχή βγήκε και είπε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο, μετά άλλαξε και είπε ότι “εμείς είμαστε υπέρ, αλλά με ένα σκανδιναβικό μοντέλο”, οπότε κανείς δεν κατάλαβε τι είναι αυτό. Μετά βγήκε και είπε: «Ναι, εμείς είμαστε υπέρ, αλλά θέλουμε να αλλάξει το άρθρο 16», και μετά βγήκε και είπε ότι «δεν ξέρουμε αν θα υπερψηφίσουμε την αλλαγή του άρθρου 16”. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της θολής θέσης, τότε τι είναι;», είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται. Είναι ένα ιστορικό κόμμα, δεν μπορεί να ετεροκαθοριστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών.