Τέσσερις νέοι θάνατοι σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας σημειώθηκαν την Τετάρτη 03/07 με τον αριθμό των πνιγμών να αυξάνεται σε καθημερινή βάση.

Η πρώτη περίπτωση αφορά έναν 75χρονο που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή του Λαγονησίου Αττικής. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στον Σταυρό Θεσσαλονίκης όπου μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η τοπική Λιμενική Αρχή ότι ένας 78χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία ¨ΜΗΛΙΕΣ¨. Στον 78χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Ο τρίτος θάνατος έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης όταν ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκάλας Κατερίνης ότι ένας 94χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την θαλάσσια περιοχή ¨ΚΑΒΟΥΡΙΝΑ¨ της Μεθώνης Πιερίας. Στον 94χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Και το τελευταίο συμβάν έγινε στην Φολέγανδρο το μεσημέρι όταν ένας 79χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία ¨ΑΓΚΑΛΗ¨. Στον 79χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φολεγάνδρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.