Υλικά

  • 1 κατεψυγμένο φύλλο τάρτας, αποψυγμένο
  • 3 πράσα -μόνο το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος, κομμένα στη μέση κατά μήκος και σε φέτες
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 60 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπήστε το φύλλο πίτας σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τοποθετήστε το σε ένα ταψί.
  2. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε την κρούστα και αφήστε την στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς- μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 βαθμούς.
  3. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό και σιγοβράστε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7 λεπτά.
  4. Χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το σχοινόπρασο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ. Απλώστε τα πράσα ομοιόμορφα στον πυθμένα του φύλλου πίτας και πασπαλίστε με κατσικίσιο τυρί. Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα πράσα.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει ελαφρά, 40 έως 50 λεπτά.
  6. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.