Με γκολ των Σβαμπ και Μουργκ ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ Λάρνακας στο πρώτο φιλικό μετά την έναρξη της προετοιμασίας του, στην Ολλανδία, με τον Μαντί Καμαρά να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Ήταν ένα ματς που έδωσε την ευκαιρία στους «ασπρόμαυρους» να ξεμουδιάσουν μετά τις συνεχείς προπονήσεις, με τον Σβαμπ πάντως να δείχνει… έτοιμος για τη νέα σεζόν και να είναι ο πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου, ανοίγοντας και το σκορ στο 28′.

Ο Αυστριακός έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Ντεσπόντοφ και στη συνέχεια έκανε κίνηση και με κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Βούλγαρου εξτρέμ για το 1-0, με τους Κύπριους να έχουν δοκάρι αμέσως μετά, στο 30′, σε σουτ του Φαράζ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 39′, ο Σβαμπ από σκόρερ έγινε δημιουργός με την πάσα του στον Μουργκ, ο οποίος πλάσαρε τον Αλομέροβιτς για το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα, όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε όλη την 11άδα στο β’ μέρος, με την ΑΕΚ Λάρνακας να μειώνει σε 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Καμπρέρα προ κενής εστίας, στο 52′, μετά τη λάθος έξοδο του Τσιφτσή που δεν έκανε σωστή εκτίμηση της φάσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε και ο Καμαρά, ο οποίος έκανε έτσι το ανεπίσημο ντεμπούτο του ως παίκτης του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Κοτάρσκι, Οτο, Εκονγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα, Σαμάτα.

ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Τσιφτσής, Σάστρε, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Καμαρά, Βιεϊρίνια, Γκούμας, Τάισον, Μπράντον.