Κόκκινος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, στα Γλυκά Νερά, στους πρόποδες του Υμηττού, μια ανάσα από τα σπίτια, η οποία θεωρείται ότι προκλήθηκε από πτώση drone.

Η φωτιά ξεκίνησε πίσω από το νεκροταφείο της περιοχής και εξαπλώθηκε γρήγορα προς τον Υμηττό, όπου υπάρχει πυκνό πευκοδάσος.

Λίγη ώρα αργότερα οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, που κατάφερε γρήγορα να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά.

Βίντεο ντοκουμέντο

Το «MEGA» εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά μετά την πτώση του drone.

Στα πλάνα απεικονίζεται ένας άνδρας να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας, ενώ είχε ήδη ξεσπάσει η φωτιά, και να μπαίνει σε βαν, το οποίο στη συνέχεια αποχωρεί από την περιοχή.

Συνελήφθη 35χρονος

Στη σύλληψη ενός 35χρονου άνδρα, ως υπαιτίου πρόκλησης της φωτιάς σε δασική έκταση, στα Γλυκά Νερά, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνελήφθη  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ.

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο 35χρονος είναι ένας από τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί νωρίτερα από την ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα, εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρείας, φέρονται να πετούσαν drone, η πτώση του οποίου εξετάζεται ως αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς.