Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του άνδρα, που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στα Γλυκά Νερά, για το drone που κατέπεσε και προκάλεσε τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στον περιφερειακό Υμηττού.

Ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάλλης, ενημέρωσε σχετικά: «Η φωτιά εντοπίστηκε αμέσως από τα drone της Πολιτικής Προστασίας και φαίνεται πως προκλήθηκε από το drone, που δεν έχει καμία σχέση με τα δικά μας».

Τέσσερα άτομα προσήχθησαν από το σημείο. Πρόκειται για τον διευθυντή της εταιρείας του drone, δύο υπαλλήλους και τον χειριστή του, που έχασε τον έλεγχο του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε, προκαλώντας τη φωτιά. Οι τέσσερις, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ομολόγησαν την εμπλοκή τους και η προσαγωγή του χειριστή μετατράπηκε σε σύλληψη. Ο τελευταίος αναμένεται αύριο να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 14:20 στα Γλυκά Νερά σε πευκόφυτο λόφο κοντά στην περιφερειακή του Υμηττού και γρήγορα εξαπλώθηκε με κατεύθυνση την Αγία Παρασκευή. Τα στελέχη της μονάδας αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού περισυνέλεξαν το drone, για να το εξετάσουν.