Η Εθνική ομάδα διέλυσε την Δομινικανή Δημοκρατία το βράδυ της Τετάρτης στο προολυμπιακό τουρνουά που έλαβε χώρα στο ΣΕΦ με σκοπό την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης και μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και την αξία της άμυνας.

«Για εμάς το πιο σημαντικό είναι η άμυνα. Αυτό είναι το DNA του Έλληνα. Είμαστε μία πολύ ομαδική ομάδα, είμαστε αλτρουιστές. Ξέρω τι μπορεί να κάνει η ομάδα μου. Ήμουν σίγουρος ότι θα κάνει καλή εμφάνιση. Βλέπουμε μόνο το παιχνίδι που είχαμε σήμερα. Θα ξεκουραστούμε και θα σκεφτούμε το ματς με την Αίγυπτο. Πρέπει γρήγορα να ξεχνάς τι έχεις κάνει. Μας διακρίνει σαν ομάδα η ταπεινότητα. Πρέπει να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Ζητάω από όλα τα παιδιά να είναι επιθετικοί. Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή» τόνισε ο ίδιος.

«Ο Γιάννης είναι ένας παγκόσμιος σούπερ σταρ. Μας αντιπροσωπεύει σε όλον τον κόσμο και είμαστε πολύ περήφανοι. Είναι ανοιχτόμυαλος, αγαπάει πολύ το μπάσκετ, αγαπάει την πατρίδα του. Θέλει πολύ να είναι εδώ και θέλει πολύ μαζί με τα άλλα παιδιά να κάνουμε κάτι που μας έχει λείψει τα τελευταία 15 χρόνια. Βλέπουμε ότι τα παιδιά διασκεδάζουν, είναι περήφανα που φοράνε αυτή τη φανέλα. Εισπράττουμε έναν άνθρωπο που είναι ένας τεράστιος παίκτης, με τεράστια ηγετικά προσόντα. Είναι πάρα πολύ ταπεινός» επισήμανε ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας..

«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για πρώτο στη διοργάνωση. Παίξαμε καλό μπάσκετ, είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μας και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά είναι μόνο μια νίκη. Συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Ο Καλάθης και ο Γουόκαπ είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, πολύ καλοί παίκτες και νικητές. Κάνουν εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Είμαι πολύ τυχερός που έχω αυτούς τους δύο γκαρντ και αυτή την ομάδα γενικότερα» είπε στην συνέχεια.

«Ο Γιάννης (Αντετοκούνμπο) λατρεύει να εκπροσωπεί τη χώρα του. Είναι πολύ ταπεινός, παρότι είναι σούπερ σταρ. Τον νοιάζει μόνο η νίκη, δεν τον ενδιαφέρουν τα στατιστικά. Θυσιάζεται για τη νίκη, αν χρειαστεί να βάλει 40 πόντους, θα το κάνει, αν λιγότερους, θα το κάνει. Έχουμε μιλήσει πολύ μαζί, έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει και πώς να προσαρμόσει το παιχνίδι του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κάναμε κι εμείς κάποιες προσαρμογές, το πιο σημαντικό είναι πως έχει μπει στην ομάδα με φοβερή νοοτροπία. Είναι ένας από όλους στην ομάδα, δεν θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό ή να το παίζει διαφορετικός. Είναι εδώ για να βοηθήσει την Εθνική ομάδα, όπως όλοι μας» σημείωσε.

«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Βλέπουμε τι γίνεται σε όλα τα τουρνουά. Όποια ομάδα παρουσιαστεί πιο… ομάδα και καταλάβει τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει, θα πάρει και το τουρνουά. Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι με σοβαρότητα» κατέληξε ο Βασίλης Σπανούλης.