H Μαρινόπουλος Α.Ε., καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη, στο υπερμάρκετ Carrefour Μακεδονία τους δύο Γάλλους ποδηλάτες Basile Pottier και Simon Poniard. Οι δύο αθλητές επιχειρούν να καλύψουν με το ποδήλατό τους, την απόσταση Γαλλίας-Κίνας, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. Η αναχώρηση από το Παρίσι για το Πεκίνο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί τα 50 χρόνια από την έναρξη των γαλλο-κινεζικών διπλωματικών σχέσεων.

Το Carrefour Μακεδονία αποτελεί το δεύτερο σταθμό των αθλητών στην Ελλάδα μετά το υπερμάρκετ Carrefour στα Ιωάννινα.

Καλύπτοντας μία διαδρομή περίπου 12.500 χιλιομέτρων, οι δύο αθλητές επιθυμούν να στείλουν το δικό τους σημειολογικό μήνυμα ενότητας, διασχίζοντας 10 διαφορετικές χώρες, όπως Ελβετία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ιράν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν.

Το εγχείρημα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Carrefour παγκοσμίως.

Η 100% ελληνική εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε., η μεγαλύτερη λιανεμπορική αλυσίδα στην Ελλάδα, που από το 2012 είναι ο αποκλειστικός δικαιοδόχος των σημάτων Carrefour στη χώρα μας, στηρίζοντας την προσπάθεια των δύο αθλητών, τους υποδέχτηκε θερμά στα καταστήματά της στα Ιωάννινα και στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί ο διευθυντής του καταστήματος, οι εργαζόμενοι, αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους πρόσφεραν τοπικά προϊόντα και κουβέντιασαν μαζί τους για το δύσκολο εγχείρημά τους και την έως τώρα εμπειρία τους.


Οι Γάλλοι ποδηλάτες Simon Poniard και Basile Pottier μπροστά στο υπερμάρκετ Carrefour Μακεδονία


Ο διευθυντής του καταστήματος Carrefour Μακεδονία, Γιώργος Σαρηγιαννίδης και οι δύο γάλλοι ποδηλάτες


Ο διευθυντής του καταστήματος Carrefour Μακεδονία, Γιώργος Σαρηγιαννίδης , o Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανίτης και οι δύο γάλλοι ποδηλάτες


(από αριστερά προς τα δεξιά): Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Αρβανίτης (Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού), κ. Γιώργος Σαρηγιαννίδης, διευθυντής του καταστήματος Carrefour Μακεδονία


Οι Γάλλοι ποδηλάτες Simon Poniard και Basile Pottier


Οι Γάλλοι ποδηλάτες Simon Poniard και Basile Pottier