Ο Σάσα Βεζένκοφ αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει από το ΝΒΑ και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, ο οποίος του πρόσφερε ένα αστρονομικό ποσό μετατρέποντάς τον στον 2ο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία της ομάδας, πίσω μόνο από τον Τζος Τσίλντρες.

Για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων», όπως και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τη διοίκηση της ΚΑΕ, είναι μέρα χαράς, αφού η επιστροφή του Βούλγαρου φόργουορντ ήταν αυτό που όλοι ονειρεύονταν. Ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα αφού πήρε την οριστική απόφασή του.

Έτσι, αφήνει τις ΗΠΑ και επιστρέφει στην Ευρώπη, της οποίας μπορεί να χαρακτηριστεί και… Μίδας με το συμβόλαιο που του πρόσφερε ο Ολυμπιακός και θα υπογράψει. Ένα συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια για 4+1 χρόνια, σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, με τους Πειραιώτες να κάνουν την υπέρβαση.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πρόταση προς τον Βεζένκοφ είναι για συνολικές απολαβές 13 εκατ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια και αν τελικά παραμείνει παίκτης του Ολυμπιακού και μετά την 4ετία, αν δηλαδή παραμένει και την 5η σεζόν, οι συνολικές απολαβές από 13 εκατ. ευρώ θα ανέβουν στα 17.

Αυτό, όπως προαναφέρθηκε, σημαίνει ότι ο Βεζένκοφ είναι ο 2ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία των «ερυθρόλευκων», πίσω μόνο από τον Τσίλντρες που είχε υπογράψει το 2008 συμβόλαιο τριών ετών για 20 εκατ. δολάρια.