Ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του για να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ, όπου έπαιξε στους Σακραμέντο Κινγκς πριν δοθεί πριν λίγες μέρες στους Τορόντο Ράπτορς, ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του.

Το όνομά του ακουγόταν και γραφόταν συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες αφού το πού θα συνεχίσει την καριέρα του ήταν το βασικό θέμα συζήτησης σε ό,τι αφορά το ελληνικό μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούσαν διακαώς την επιστροφή του, ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον μάνατζερ του, είχε δείξει ενδιαφέρον ενώ ήταν ανοιχτό και το ενδεχόμενο παραμονής στις ΗΠΑ ώστε να κάνει ακόμη μία προσπάθεια, με άλλη ομάδα αυτή τη φορά.

Ο ίδιος όμως, όπως αποδεικνύεται, δεν ήθελε να συνεχίσει στο ΝΒΑ αλλά να επιστρέψει στην Ευρώπη, έχοντας και πρόταση από την Αναντολού Εφές. Για τον Βεζένκοφ, όμως, η προτεραιότητα ήταν ο Ολυμπιακός, η ομάδα στην οποία εκτοξεύτηκε αγωνιστικά, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2022-23, όταν και αναδείχθηκε MVP της Euroleague.

Έτσι, δεχόμενος και το… πρέσινγκ των «ερυθρόλευκων» τις τελευταίες εβδομάδες, πήρε τελικά τη μεγάλη απόφαση και επιστρέφει στην Ελλάδα, στον Πειραιά, έπειτα από μια σεζόν στο ΝΒΑ με τους Κινγκς, στην οποία είχε κατά μέσο όρο 5.4 πόντους με 37.5% στο τρίποντο, 2.3 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ.