Με τρεις ψήφους υπέρ και δύο κατά το Περιφερειακό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκρινε πως δεν πρέπει να τεθεί σε αργία η βρεφονηπιοκόμος δημοτικού παιδικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης, η οποία βάσει των καταγγελιών γονέων εφάρμοζε την απομόνωση των νηπίων ως μέσο διαπαιδαγώγησης τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα τρία εκ των συνολικά πέντε μελών του εν λόγω Συμβουλίου – επίσης εκπαιδευτικοί – φέρεται να γνωμοδοτούν υπέρ της απαλλαγής της βρεφονηπιοκόμου λόγω αμφιβολιών καθώς εκτιμούν πως δεν αποδεικνύεται ασφαλώς η τέλεση του αδικήματος που της αποδίδεται από τους γονείς συνολικά επτά νηπίων.

Με την αρχική απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη να τεθεί η βρεφονηπιοκόμος σε δυνητική αργία φέρεται να συμφωνούν τα άλλα δύο μέλη (δικαστικοί) του Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Πειθαρχικό Συμβούλιο ΑΜΘ στο οποίο προσέφυγε η βρεφονηπιοκόμος δεν αποφαίνεται αλλά γνωμοδοτεί και στο επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης – έχοντας λάβει γνώση και της εν λόγω γνωμοδότησης – θα εκδώσει την τελική του κρίση για την παραμονή ή μη της εκπαιδευτικού στη θέση της στο Δημοτικό παιδικό σταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ