Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης ο 32χρονος μπατζανάκης του άνδρα που βρήκε τραγικό θάνατο στην Κρήτη ενώ γλεντούσε, πέρασε την πόρτα του Εισαγγελέα, για να απολογηθεί για το συμβάν.

Ο 32χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια Νεαπόλεως, με τον συνήγορο υπεράσπισής του να δηλώνει ότι ο 36χρονος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς οι δύο άνδρες ήταν πολύ αγαπημένοι.

«Το τραγικό γεγονός έγινε υπό συνθήκες έντονης μέθης με τη χρήση του όπλου. Τη στιγμή που εκείνος πήγε να πυροβολήσει στον αέρα, πέρασε το θύμα από μπροστά του και δέχθηκε τη μοιραία σφαίρα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορός του, Γιώργος Στειακάκης.

Ο δράστης ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ, όπως και οι δύο οικογένειες. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretalive, και οι δύο άνδρες, όπως και οι υπόλοιποι της παρέας, ήταν «τύφλα» στο μεθύσι. Οι κούπες με το κρασί ανεβοκατέβαιναν, οι ώρες περνούσαν και οι συνδαιτυμόνες όλο και περισσότερο διολίσθαιναν στη μέθη, γεγονός αδιαμφισβήτητο, όπως επιβεβαιώνεται και από αστυνομικές πηγές.

Ο Γιώργος και ο Μανόλης δεν είχαν απλά παντρευτεί δύο αδερφές. Ήταν και πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Έκαναν παρέα. Όταν ο 32χρονος άρχισε να ρίχνει μπαλωθιές υπό γωνία, ενώ ήταν καθήμενος, μία από τις σφαίρες βρήκε τον 36χρονο, ο οποίος είχε σηκωθεί νωρίτερα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τη στιγμή εκείνη επικράτησε πανικός και ουρλιαχτά. Ανατριχίλα προκαλούν τα λόγια του ανθρώπου που έτρεξε κοντά στον 36χρονο, προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. «Είδα τα μάτια του θύματος να γυρίζουν», είπε χαρακτηριστικά και άρχισε να φωνάζει «Πέθανε, πέθανε!».

Ο δράστης, ακούγοντας αυτά τα λόγια, άρχισε να ουρλιάζει και να χτυπιέται. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι δεν ήξερε πού πατούσε και πού βρισκόταν, ενώ τραβούσε και τα μαλλιά του. Οι παρευρισκόμενοι στον χώρο προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και τον απομάκρυναν από εκεί.