Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια του 36χρονου Γιώργου, καθώς και του 32χρονου δράστη, μετά το αιματοβαμμένο γλέντι στο Οροπέδιο Καθαρού, στην Κριτσά, στο Λασίθι, όταν ο 36χρονος, το βράδυ της Τετάρτης έπεσε νεκρός από τα πυρά του 32χρονου μπατζανάκη του. Ο 36χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια γλεντιού για κουρά προβάτων από «φίλια» σφαίρα πυροβόλου όπλου.

«Ήταν σαν αδέρφια, είχαν άριστες σχέσεις», δήλωσε στο Creta24, ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος του 32χρονου δράστη, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον 36χρονο από λάθος χειρισμό του όπλου.

«Ήταν καλεσμένοι στο έθιμο κουρών ενός συντοπίτη τους, καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο κατηγορούμενος, την ώρα που έστρεψε το όπλο σε πλάγια θέση, ενώ εκείνος καθόταν, χωρίς να το αντιληφθεί πέρασε από μπροστά του το θύμα και φέρεται να τον πυροβόλησε στα πλευρά», δήλωσε ο δικηγόρος του 32χρονου.

Άμεσα, ο 36χρονος πατέρας ενός παιδιού, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον κ. Στειακάκη, ο 32χρονος δράστης, σε κατάσταση σοκ, ούρλιαζε και έφυγε από το σημείο, ενώ όταν εντοπίστηκε, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου και εκεί ήταν σε απελπιστική κατάσταση.

«Είναι συντετριμμένος, άρχισε να ουρλιάζει, έπαθε σοκ. Είναι σαν να έχασε τον αδερφό του. Ο ίδιος νιώθει θύμα και θύτης. Έκλαιγε στο αστυνομικό τμήμα, ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει από την οικογένεια τι έχει γίνει».

Η αστυνομία σχηματίζει δικογραφία, ενώ καταθέτουν και αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο. Εντός της ημέρας, ο 32χρονος δράστης, πατέρας τριών παιδιών, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Λασιθίου, ενώ θα υποδείξει στις αστυνομικές αρχές που πέταξε το όπλο.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο 32χρονος παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.