Σε κατάσταση σοκ είναι η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, από όπου καταγόταν ο κτηνοτρόφος, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 3/7 στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι.

Το θύμα τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος όταν κατά τη διάρκεια γλεντιού που γίνεται μετά τις κουρές προβάτων, έπεσαν άσκοποι πυροβολισμοί. Οι πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από έναν λάθος χειρισμό, το βλήμα πέτυχε στο στήθος τον άτυχο πατέρα ενός μικρού παιδιού με συνέπεια να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ο άτυχος Γιώργος Ντ. Μεταφέρθηκε αρχικά με ιδιωτικό μέσο στην Κριτσά και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Αργά το βράδυ στις αστυνομικές αρχές παρουσιάστηκε το άτομο, το οποίο φέρεται να προχώρησε στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πρόκειται για στενό συγγενικό πρόσωπο του θύματος, το οποίο δήλωσε ότι δεν θυμάται το σημείο που πέταξε το όπλο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του συγγενή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είναι μπατζανάκης του θύματος.

Το περιστατικό έχει σοκάρει ολόκληρη την τοπική κοινωνία αλλά και όλο το νησί το οποίο για ακόμα μια φορά έγινε μάρτυρας μιας τραγωδίας που ήταν αποτέλεσμα ενός τραγικού εθίμου…