Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνεχίζει σήμερα τις εμφανίσεις και παρεμβάσεις σε μια απόπειρα να σβήσει τη φωτιά που έβαλε, με την καταστροφική επίδοσή του σε μία τηλεμαχία με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ήμουν κακός σε ένα ντιμπέιτ» παραδέχθηκε εκ νέου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Πενσυλβάνιας, η οποία μεταδόθηκε σήμερα το πρωί. Όμως, «90 λεπτά επί σκηνής δεν σβήνουν όσα έκανα τρεισήμισι χρόνια».

Οι εκκλήσεις για αποχώρηση

Ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με εκκλήσεις να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, λόγω των έντονων ανησυχιών για τη φυσική κατάστασή του.

Όμως, ο Λευκός Οίκος απέρριψε κατηγορηματικά χθες το ενδεχόμενο να αποσυρθεί ο Μπάιντεν από την κούρσα για μια δεύτερη θητεία. Ο πρόεδρος δεν εξετάζει «σε καμία περίπτωση» το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Καρίν Ζαν-Πιερ.

«Έκανα ένα λάθος», παραδέχθηκε επίσης ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στο Ουισκόνσιν. Όμως, «θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», υποσχέθηκε σε αυτήν τη συνέντευξη που ηχογραφήθηκε μία ημέρα πριν.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο και έκανε δεκτούς τους Δημοκρατικούς κυβερνήτες αμερικανικών πολιτειών. Οι τελευταίοι επιβεβαίωσαν πως τον στηρίζουν.

«Ήταν μια καλή συζήτηση με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο, διότι ήταν ειλικρινής», είπε ο Γουές Μουρ, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ. «Είπαμε ότι θα τον στηρίξουμε».

Για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, που γιορτάζεται σήμερα, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να παραστεί το απόγευμα τοπική ώρα σε ένα μπάρμπεκιου με στρατιωτικούς στην Ουάσιγκτον, συνοδεία της Πρώτης Κυρίας Τζιλ Μπάιντεν.

Η αφοσίωση των στρατιωτικών «μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία δεν είναι ποτέ εγγυημένη κι ότι κάθε γενιά πρέπει να πολεμήσει για να τη διατηρήσει», έγραψε σήμερα το πρωί στο Χ ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατηγορεί συχνά τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ ότι αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία.

Στο «μικροσκόπιο» οι ενέργειες του

Οι παραμικρές ενέργειες και κινήσεις, όπως και ο τόνος του 80χρονου Δημοκρατικού θα βρεθούν στο μικροσκόπιο, όταν εκείνος κάνει δηλώσεις το βράδυ τοπική ώρα, προτού παραστεί στην παραδοσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, η οποία συνεχίζει να τον στηρίζει αδιάκοπα δημοσίως.

Αύριο Παρασκευή, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συνεχίσει τις προσπάθειες καθησυχασμού με μια προεκλογική εκστρατεία στο Μάντισον, στην αποφασιστικής σημασίας πολιτεία του Ουισκόνσιν, κατόπιν παραχωρώντας μία συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, που ήδη θεωρείται κρίσιμη.

Επιπλέον, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος των εμφανίσεών του ενώπιον του Τύπου: να αποδείξει την ικανότητά του να εκφράζεται χωρίς ότο-κιου και να εξαλείψει τις αμφιβολίες που γεννήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για το αν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα για επιπλέον τέσσερα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ