Ξέσπασε ο αδερφός του 22χρονου υπαλλήλου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αυτού που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος χειροδίκησε εναντίον του.

Ο άνδρας παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Live News», λέγοντας: «Αυτό που τονίζω είναι ότι περιμένουμε την παραίτησή του. Θλίβομαι που δεν έχει υπάρξει ακόμη συγγνώμη, ενώ στο οπτικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο κύριος Αυγενάκης χειροδικεί».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Παύλος Μαρινάκης σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ξεκαθάρισε πως «ο κ. Αυγενάκης διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και ακολουθήθηκε η διαδικασία αυτή, γιατί η συμπεριφορά του ήταν αντίθετη στις υποχρεώσεις που έχει ένας βουλευτής. Με βάση την ιδιότητα του βουλευτή της ΝΔ συμμετέχεις σε κορυφαία κομματικά όργανα όπως η πολιτική επιτροπή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι: «Διακινείται ότι τον έβγαλε για λίγο ο Μητσοτάκης, για να τον έχει πάλι υποψήφιο. Σε αυτό απαντώ: Συνολικά συμπεριφορές του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” είναι η πρώτη και κυριότερη αντένδειξη, για να είναι κάποιος μέλος μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή να είναι εκ νέου υποψήφιος, για να γίνει μέλος αυτής». Πρόσθεσε ότι «οι άμεσες και καθαρές λύσεις δείχνουν ότι θέλουμε να πάμε σε μια νέα εποχή».

Επίσης, για τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στο περιστατικό αυτό είπε: «Η ποινή που επεβλήθη ακαριαία στον κ. Αυγενάκη είναι η μέγιστη, που μπορεί να επιβληθεί σε έναν βουλευτή. Έγινε σε λίγες ώρες, όταν παρουσιάστηκε στην αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ. Αυτή η αντιμετώπιση, η οποία είναι αυτονόητη και δεν πανηγυρίζουμε, ήταν αντίστοιχη με τον τρόπο αντιμετώπισης επί των ημερών Μητσοτάκη σε όλες τις άλλες συμπεριφορές. Η απόδοση των εχόντων χαρτοφυλάκια κρίνεται σε βάθος χρόνου. Σε ζητήματα συμπεριφοράς δεν υπάρχει χρόνος και οι πολίτες δικαίως είναι αυστηροί».