«Ήταν εκτός εαυτού, με έβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο υπάλληλος του αεροδρομίου «Ελευθερίου Βενιζέλου» το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Ηρακλείου και πρώην υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η δήλωση του εργαζόμενου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Αυγενάκη, προβλήθηκε στην επομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμα ένα βίντεο από το περιστατικό, το οποίο οδήγησε στη διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αυγενάκης είναι αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, μετά την παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε κατόπιν καταγγελιών εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού, τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι: βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Το επεισόδιο, όπως είναι γνωστό, έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν ο πρώην υπουργός χειροδίκησε κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου, γιατί ήθελε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παρά το γεγονός ότι η πτήση είχε κλείσει.

Δημογλίδου: Η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν – Ανέφερε τη βουλευτική του ασυλία

Για την υπόθεση Αυγενάκη και για το εάν η ΕΛ.ΑΣ. είχε λάβει εγκαίρως γνώση για το περιστατικό του βουλευτή με τον υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε και έφθασε άμεσα στο σημείο για το επεισόδιο μεταξύ του συγκεκριμένου βουλευτή και ενός υπαλλήλου. Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον υπάλληλο να τους πει τι ακριβώς συνέβη», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ο άνδρας δεν περιέγραψε κάποια σωματική βλάβη αλλά εξύβριση και απειλή. Του ανακοίνωσαν το δικαίωμά του να υποβάλει μήνυση είτε εκείνη την στιγμή είτε στους επόμενους τρεις μήνες όμως επειδή κατανοούσαν τον πανικό στον οποίο μπορεί να βρισκόταν ο υπάλληλος τον ενημερώσαμε ότι θα γίνει κανονικά καταγραφή του περιστατικού».

Σύμφωνα με την κα Δημογλίδου ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προσήλθε χθες στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση.

«Εάν το θύμα της επίθεσης ήθελε εκείνη την στιγμή να υποβάλει μήνυση τότε, παρά τη βουλευτική ασυλία, θα προσάγονταν και οι δύο και στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα διέταζε ποιος θα αφεθεί και ποιος όχι».

Αναφορικά με το πώς αντέδρασε ο κ. Αυγενάκης αντικρίζοντας τους αστυνομικούς η κα Δημογλίδου απάντησε ότι «ανέφερε τη βουλευτική του ασυλία».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ «το βιντεοληπτικό υλικό θα συμπεριληφθεί κανονικά στην προκαταρτική εξέταση. Το υλικό που έχει η ΕΛΑΣ προέρχεται από τις σταθερές κάμερες. Όμως επειδή θα κληθούν όλοι οι παρόντες για να καταθέσουν μπορεί να λάβουμε και άλλα βίντεο που μπορεί να μας καταθέσει κάποιος πολίτης».