Εξελίξεις υπάρχουν μετά το επεισόδιο που φαίνεται πως δημιούργησε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε βάρος εργαζομένου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο οδήγησε στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «MEGA», ο υπάλληλος, που δέχθηκε την επίθεση από τον Λευτέρη Αυγενάκη, κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η Ασφάλεια του αεροδρομίου, μετά τη σχετική εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνου. Εν συνεχεία, ο υπάλληλος κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και απειλή σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη.

Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό

Την ίδια ώρα, αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες θα βρεθεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε κατόπιν καταγγελιών εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού, τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι: βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Το επεισόδιο, όπως είναι γνωστό, έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν ο πρώην υπουργός χειροδίκησε κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου, γιατί ήθελε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παρά το γεγονός ότι η πτήση είχε κλείσει.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας σε περίπτωση που ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να καλέσει τον καταγγελμένο βουλευτή με την ιδιότητα του υπόπτου οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, τότε θα απαιτηθεί, όπως προβλέπει ο νόμος, απόφαση της Βουλής για την άρση της ασυλίας του.