Ανακοινώθηκε και επισήμως η διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (KO) της Νέας Δημοκρατίας.

Την ανακοίνωση έκανε στο Σώμα ο προεδρεύων Βασίλης Βιλιάρδος, ο οποίος διέκοψε τη συνεδρίαση της Βουλής, διαβάζοντας την επιστολή που έφτασε στο προεδρείο: «Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ενημερώνει πως ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας»

Δεν παραδίδει την έδρα

Ο ίδιος με δήλωσή του νωρίτερα, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του: «Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας», τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ανάρτηση για την απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ.

Μομφή και αποκλεισμός από τη Βουλή

Εν τω μεταξύ, μετά τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ηρακλείου με τον κ. Τασούλα, ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε την επιβολή μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και τον αποκλεισμό του από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

«Η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη στο χώρο του αεροδρομίου ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις για την συμπεριφορά του, αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε και δημόσια συγγνώμη για αυτή τη συμπεριφορά. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την συγγνώμη από εκπρόσωπο του κοινοβουλίου που έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να υπηρετεί το κύρος του», τόνισε ο κ. Τασούλας.

«Η συμπεριφορά του, που όλη η Ελλάδα είδε, είναι καταφρόνηση του θεσμού, γιατί τον υπονομεύει. Είμαι υποχρεωμένος να υποβάλω κατά του κ. Αυγενάκη την ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου», πρόσθεσε.