Ακόμα ένα περιστατικό βεβήλωσης νεκρού είδε το «φως της δημοσιότητας», μετά την υπόθεση της Καλαμάτας, όπου η σορός μιας νεκρής γυναίκας βρέθηκε χωρίς τα χρυσά δόντια και τη βαλβίδα της καρδιάς της.

Όπως αναφέρει στην εκπομπή «LiveNews» η εγγονή της θανούσης, κατά τη διάρκεια της εκταφής της έλειπαν όλα της τα δόντια.

«Τον Γενάρη του ’23 ήταν η εκταφή της γιαγιάς μου. Όταν, λοιπόν, τη βγάλαμε, είδαμε ότι στο στόμα της δεν υπήρχαν όχι μόνο τα χρυσά – που είχε και αρκετά, δεν είχε ένα-δύο δόντια, είχε μέχρι και γέφυρες χρυσές – λείπανε και τα φυσικά δόντια όλα, και τα χρυσά».

Η οικογένεια της νεκρής τα έχασε. Δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να καλέσουν τους υπεύθυνους στο νεκροταφείο και αμέσως μετά να καλέσουν την Αστυνομία.

«Πάθαμε πλάκα όταν το είδαμε, γιατί ήταν και η μητέρα μου, ο θείος μου, τα παιδιά της, και φωνάξαμε τους υπεύθυνους, ανήξεροι όλοι. Φωνάξαμε την Άμεση Δράση κατευθείαν, για να καταγραφεί το περιστατικό, κάναμε καταγγελία και μας είπαν να κάνουμε μήνυση κατά αγνώστου και τότε το κάναμε».

Επικοινώνησαν με το γραφείο τελετών, οι οποίοι τους απάντησαν πως δεν είχαν ιδέα για κάποια τέτοια ενέργεια.

«Όταν βλέπεις τη γιαγιούλα και να σκέφτεσαι ότι την ξεδοντιάζανε την ώρα που είχε φύγει, είναι πάρα πολύ άσχημο. Δεν αγγίζεις έναν νεκρό, ο νεκρός πρέπει να θάβεται ατόφιος».

Εντύπωση προκαλεί στην οικογένεια ότι, πέρα από τα χρυσά, είχαν αφαιρέσει και όλα τα υπόλοιπα δόντια της γυναίκας.

«Τα μέταλλα τα κυνηγάνε πολύ, πόσω μάλλον τον χρυσό. Τα χρυσά; Πολύ κέρδος. Πάρα πολύ κέρδος. Το μισό της στόμα ήταν χρυσά δόντια και όταν έγινε η εκταφή δεν υπήρχε ούτε ένα. Και το χρυσό (δόντι) δεν είναι κάτι που λιώνει, δεν είναι κάτι που αλλοιώνεται, ατόφιο μένει».

Η εγγονή της θανούσας κάνει λόγο για ένα καλοστημένο κύκλωμα εμπορίας με τεράστια κέρδη.

«Καθαρά εμπορία. Δεν είχα δει στον τάφο κάποια φθορά. Στο νοσοκομείο παίζεται το όλο θέμα; Στα γραφεία τελετών; Δεν μπορώ να ξέρω. Σίγουρα υπάρχει εμπορία κάπου».

Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στο αγαπημένο τους πρόσωπο, που είχε φύγει από τη ζωή. Όλη η οικογένεια έμεινε άφωνη.

«Δεν θέλω να φανταστώ πώς την ξεδοντιάσανε τη γυναίκα, γιατί δεν υπήρχε ούτε φυσικό δόντι, και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, γιατί αυτό είναι βεβήλωση νεκρού».