Ο τομέας του online τζόγου προσφέρει παγκοσμίως εργασία σε πάνω από 100.000 εργαζόμενους πλήρους/μερικής απασχόλησης, συμβούλους, ελεύθερους επαγγελματίες, που εργάζονται σε εταιρείες, προμηθευτές, θυγατρικές, ρυθμιστικές αρχές και βοηθητικές επιχειρήσεις.

Οι θέσεις εργασίας σε έναν τομέα ταχύρυθμο, συναρπαστικό, που ανταμείβει αδρά, αυξάνονται συνεχώς.

Ο online τζόγος δεν περιορίζεται στην λειτουργία εταιρειών με καζίνο, αθλητικό στοίχημα, bingo, πόκερ, στοιχηματικές εταιρίες και λοταρίες.

Οι ιστότοποι συνεργάζονται με εταιρειες τεχνολογίας, παροχής πλατφορμών, marketing, ρυθμιστικές αρχές, δικηγόρους, λογιστές. Αναλυτικά:

Ιστοσελίδες Τυχερών Παινχιδιών

Προσφέρουν online κουλοχέρηδες, live παιχνίδια, αθλητικό στοίχημα, πόκερ, bingo, κ.α.

Ποικίλλουν σε μέγεθος και απασχολούν εκατοντάδες/χιλιάδες ανθρώπους σε θέσεις, όπως διευθυντικές, τεχνική υποστήριξη, οικονομικά, marketing, εξυπηρέτηση πελατών.

Προμηθευτές

Εταιρείες παροχής πλατφορμών, στούντιο σχεδιασμού παιχνιδιών, ειδικούς gamification.

Προσφέρουν εργασία στους τομείς τεχνολογίας και ανάπτυξης, σε σχεδιαστές, μαθηματικούς, λογιστές, πωλητές.

Affiliate Sites

Γνωστές και ως συγκριτικοί ιστότοποι, δίνουν εργασία σε προγραμματιστές, κειμενογράφους, γραφίστες, υπεύθυνους διαχείρισης λογαριασμών, συμβούλους.

Ρυθμιστικές αρχές

Οι ρυθμιστικές αρχές θέτουν κανόνες και εξασφαλίζουν ότι οι εταιρείες τους ακολουθούν, είναι υπεύθυνες για την έκδοση αδειών, και προσφέρουν θέσεις στα νομικά, την τεχνολογία, τα οικονομικά, την διαχείριση λογαριασμών, την διεύθυνση. Η ΕΕΕΠ είναι η ρυθμιστική αρχή για τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα

Νομικός τομέας

Το νομικό κομμάτι περιλαμβάνει συμφωνίες μεταξύ εταιρειών και προμηθευτών για αγορά παιχνιδιών, αιτήσεις αδειών, και συγχωνεύσεις ή εξαγορές, ενώ απαιτεί γνώση των νόμων σε διαφορετικές χώρες, και τον τρόπο λειτουργίας εταιρειών.

Δημόσιες σχέσεις/ marketing

Ευρύς χώρος εργασίας με θέσεις στους τομείς της απόκτησης νέων πελατών, της διατήρησης πελατολογίου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της βελτιστοποίησης της χρήσης των μηχανών αναζήτησης (SEO) κ.α.

Πλήθος εταιρειών για να εργαστείτε

Εταιρείες-κολοσσοί με χιλιάδες εργαζομένους παγκοσμίως, μικρότερες που απασχολούν εκατοντάδες, και start-ups με συναρπαστικές θέσεις και ευκαιρίες για όσους θέλουν να εργαστούν στην βιομηχανία online τζόγου και να διαλέξουν πού θα ψάξουν για δουλειά.

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες θέσεις εργασίας, που συγκεντρώνονται στις εξης 12 κύριες ομάδες:

  • Στελέχη
  • Τεχνολογία
  • Διαφήμιση
  • Marketing
  • Τμήμα επενδύσεων
  • Οικονομικά
  • Αναλυτές
  • Διαχείριση
  • Προϊόντα
  • Νομικά
  • Εταιρική συμμόρφωση
  • Studio σχεδιασμού παιχνιδιών

Αν ξεκινήσετε σε επίπεδο αρχάριου, μπορείτε να κερδίζετε έως £40.000 ετησίως, ενώ οι μισθοί σε ανώτερο επίπεδο φτάνουν και τις  £250.000 ετησίως.

Πολλές εταιρείες προσφέρουν στους εργαζόμενους προνόμια και κίνητρα, έχουν μοντέρνα γραφεία και προσφέρουν ένα φανταστικό περιβάλλον εργασίας, ακόμα και με εξάωρη απασχόληση.

Ο τομέας online τζόγου έχει μετρητά, οπότε οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν χρήματα για να ευχαριστήσουν τους υπαλλήλους τους.

Ίσως το καλύτερο κομμάτι του τομέα αυτού είναι η παγκοσμιότητα, καθώς οι εταιρείες εδρεύουν σε όλο τον κόσμο.

Ο αριθμός των χωρών που επιτρέπουν τον online τζόγο αυξάνεται διαρκώς, κάτι που προσφέρει μία εξαιρετική δυνατότητα εργασίας σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία.

Οι πιο σημαντικές χώρες δικαιοδοσίας (key gambling jurisdictions) όπου βρίσκονται αρκετές από τις εταιρείες είναι:

Ηνωμένο Βασίλειο

Η UK Gambling Commission είναι από τις πλέον αξιοσέβαστες ρυθμιστικές αρχές, γι’αυτό πολλές μεγάλες εταιρείες βρίσκονται στο ΗΒ, ενώ καποιες έχουν εισαχθεί και στο χρηματιστήριο.

Μάλτα

Περίπου το 12% της συνολικής οικονομίας στη Μάλτα προέρχεται από τον online τζόγο.

H Malta Gaming Authority είναι άλλη μία ρυθμιστική αρχή πού χαίρει μεγάλου σεβασμού ενώ οι φορολογικές δομές είναι ελκυστικές για τις επιχειρήσεις.

Νήσος του Μαν

Ακόμα μία χώρα αδειοδοτικής δικαιοδοσίας και έδρα πολλών εταιρειών λόγω ευνοϊκού φορολογικού συστήματος.

Η Isle of Man Gambling Supervision Commissioner είναι η αρμόδια αρχή με θυγατρικές στα οικονομικά, τα νομικά, και την εταιρική συμμόρφωση.

Γιβραλτάρ

Μία σημαντική χώρα δικαιοδοσίας για τον online τζόγο, με την Gibraltar Gambling Commission να είναι υπεύθυνη για τις άδειες.

Η ευνοϊκή φορολογία και ο μεγάλος αριθμός ταλαντούχων επαγγελματιών του iGaming προσελκύουν στο Γιβραλτάρ πολλές εταιρείες.

Ταξίδια και μετεγκατάσταση

Είναι δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι θα ταξιδεύουν εκτεταμένα και κάποιοι μπορεί να χρειαστεί να μετακομίσουν σε διαφορετικές χώρες.

Η μετεγκατάσταση συχνά προσφέρεται σε όσους έχουν εξειδικευμένες ικανότητες και εμπειρία. Τα πακέτα μετεγκατάστασης καλύπτουν το κόστος μετάβασης και εγκατάστασης.

Σε περιοχές που η ζήτηση για ταλέντα είναι μεγαλύτερη της προσφοράς, οι εργοδότες αναζητούν αυτό που ψάχνουν σε άλλες χώρες. Ευρωπαίοι εργοδότες προσφέρουν πακέτα μετεγκατάστασης σε ταλαντούχους υποψηφίους από περιοχές όπως η Βραζιλία, η Αφρική, η Ινδία.

Πως να βρείτε θέση εργασία στον online τζόγο

Με τόσες συναρπαστικές θέσεις με μεγάλους μισθούς, φανταστικά προνόμια, και την ευκαιρία να ταξιδέψουν, πολλοί άνθρωποι θέλουν να εργαστούν εδώ.

Για να βρείτε μία θέση απαιτείται συνδυασμός ικανότητας, ενθουσιασμού, όρεξης για δουλειά, και επιμονής.

Κάποιες θέσεις ίσως απαιτούν πιστοποίηση ή πτυχίο ενώ άλλες απαιτούν προσωπική ποιότητα. Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνετε τον ψηφιακό χώρο, την τεχνολογία, να γνωρίζετε και να κατανοείτε τον συγκεκριμένο τομέα, να μαθαίνετε και να προσαρμόζεστε γρήγορα, και να έχετε αυτοπεποίθηση.

Σιγουρευτείτε ότι οι θέσεις που κάνετε αίτηση ταιριάζουν με τις ικανότητες, τα προσόντα, και τα ενδιαφέροντά σας. Μην κάνετε αίτηση για πολλές θέσεις στην ίδια εταιρεία.

Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Linkedin για να γνωρίσετε ανθρώπους και να συζητήσετε για διαθέσιμες θέσεις ή επαφές. Διορθώστε το βιογραφικό σας βάσει των θέσεων που ζητάτε, ώστε οι ικανότητες και η εμπειρία σας να είναι ξεκάθαρες. Η βιομηχανία είναι τεράστια και δημοφιλής και ο ανταγωνισμός είναι άγριος. Πιστέψτε στον εαυτό σας και επιμείνετε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εργαστείτε σε αυτόν τον τομέα, όπως η συνεχής εξέλιξη, οι προκλήσεις, η καλή εργοδοσία, η διασκέδαση, η αποδοχή. Ο τομέας online τζόγου είναι η “τέλεια σκάλα για να ανέβεις” επειδή οι ικανότητες και η σκληρή εργασία παρατηρούνται και ανταμείβονται. Υπάλληλος μερικής απασχόλησης στην εξυπηρέτηση πελατών είναι τώρα γενικός διευθυντής διεθνούς εταιρείας με τζίρο παραπάνω από £500.000.000 ετησίως.

Η καλύτερη προσέγγιση της εξέλιξης είναι να προσδιορίσετε πού θα θέλατε να βρίσκεστε μετά από μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τι πρέπει να κάνετε για να πετύχετε προαγωγές, πχ να αποκτήσετε επιπρόσθετες πιστοποιήσεις και προσόντα ή να μετακινηθείτε σε έναν διαφορετικό τομέα της επιχείρησης ή σε μία διαφορετική επιχείρηση.

Σκεφτείτε τους ανθρώπους στις θέσεις πού ονειρεύεστε, ρωτήστε πώς βρέθηκαν εκεί,  ζητήστε τη συμβουλή τους για το πώς πέτυχαν και αν θα έκαναν κάτι διαφορετικά.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξελιχθείτε είναι να εντοπίσετε τα τμήματα που χρειάζονται βελτίωση και ανάπτυξη και να βρείτε μία λύση που θα σας ξεχωρίσει ως κάποιον εξαιρετικά ικανό, καινοτόμο, γεμάτο αυτοπεποίθηση, έναν πραγματικό ηγέτη.

Εύρεση εργασίας στη βιομηχανία online τζόγου

Μια μόνο εταιρεία εύρεσης εργασίας το 2018/2019 τοποθέτησε 870 εργαζομένους σε θέσεις σε όλο τον κόσμο.

Το μέγεθος και η ανάπτυξη της βιομηχανίας αυτής σημαίνουν πως πάντοτε υπάρχει μία ευρεία γκάμα από προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Στο επίπεδο των αρχάριων οι θέσεις περιλαμβάνουν εξυπηρέτηση πελατών, ψηφιακό marketing, ανάπτυξη τεχνολογιών, και άλλες. Ανώτερες θέσεις συμπεριλαμβάνουν στελέχη και διευθυντές, αναλυτές, διαχειριστές, θέσεις στις πωλήσεις, στα προϊόντα, και στο marketing.

Τομείς όπως η τεχνολογία, η συμμόρφωση στις ρυθμιστικές αρχές και η εξειδίκευση στο προϊόν έχουν μεγάλη ζήτηση για προσωπικό.

Επιθυμητές ικανότητες

Η επικοινωνία με πελάτες σε όλο τον κόσμο στη γλώσσα τους είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες και την επιτυχία τους, άρα η γνώση ξένων γλωσσών είναι σημαντική.

Το ενδιαφέρον για τις διεθνείς επιχειρήσεις, το πάθος για διαδικτυακό στοίχημα, αθλητικά, και τεχνολογία ανταμείβεται.

Διαφορά από άλλες βιομηχανίες

Πολύ λίγες βιομηχανίες είναι καινοτόμες, διασκεδαστικές, καλά χρηματοδοτούμενες, και ρυθμιζόμενες.

Για κάθε ειδικότητα, ο online τζόγος προσφέρει ένα πεδίο επιτυχίας. Οι προκλήσεις, η διεθνής αγορά, και οι επενδύσεις διασφαλίζουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας.