Ένας νέος χώρος στη Γλυφάδα περιμένει τους καλοφαγάδες, λάτρεις των χειροποίητων προϊόντων ζύμης.

Η «ΓιαγιαΚούλα» βρίσκεται στην οδό Λαοδίκης 36-38 και περιμένει όσους αγαπούν τις χειροποίητες, ελληνικές πίτες και όχι μόνο.

Μεταξύ των λαχταριστών πειρασμών, μπορεί κανείς να δοκιμάσει πολίτικη κρεατόπιτα, κοτόπιτα από την Αιτωλοακαρνανία, ζουμερό μπουρέκι κιμαδόπιτας, χορτόπιτα με 10 διαφορετικά χόρτα αλλά και μανιταρόπιτα με κουκουνάρι, γραβιέρα και σταφίδες.

Για τους λάτρεις των γλυκών γεύσεων, η «ΓιαγιαΚούλα» έχει πολίτικα τσουρέκια με μαχλέπι και μαστίχα ή γεμιστά με σοκολάτα και καβουρντισμένο αμύγδαλο.

Η «ΓιαγιαΚούλα» αναλαμβάνει να συνδυάσει μοναδικά την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία και να μας προσφέρει ό,τι πιο λαχταριστό και χειροποίητο και ζυμωμένο επιτόπου με μεράκι και αγνά υλικά, πρωτίστως ελληνικά!

Η Γιαγιακούλα ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Ήταν ένα κράμα Ανατολικοθρακιώτικο και Σμυρνέικο που κληροδότησε στις επόμενες γενιές της την αγάπη της για γεύσεις που βασίζονται στο φρέσκο ζυμάρι και στις χειροποίητες γεύσεις. «Το σώμα μας γίνεται αυτό που έχει φάει» συνήθιζε να λέει και φρόντιζε να προικίσει όλους τους απογόνους της με την αγάπη για το αγνό, το φρέσκο, το χειροποίητο.

Σήμερα, οι απόγονοί της προσφέρουν ό,τι πιο νόστιμο και ελληνικό έχει να επιδείξει η παράδοσή μας σε χειροποίητες πίτες, αλλά και πολύ γευστικές προτάσεις που παντρεύουν την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.

Όσοι την επισκεφτούν, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιτόπου τις μοναδικές γεύσεις αλλά και να παραγγείλουν ολόκληρο ταψί για το σπίτι που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους.

Όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα, μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση giagiakoula.gr και να «χορτάσουν» γεύση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πίτες της «ΓιαγιαΚούλας» καταναλώνονται αυθημερόν. Στο τέλος της ημέρας ό,τι δεν διατίθεται προσφέρεται «Στο Χαμόγελο του Παιδιού».