Την έντονη αντίδρασή του για την κατάργηση του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου, αλλά και άλλων παρόμοιων κέντρων της χώρας, εκφράζει ο Σύλλογος Γεωπόνων νομού Ηρακλείου.

Οι γεωπόνοι δηλώνουν έκπληκτοι για την κατάργηση αυτή, καθώς – όπως αναφέρουν – διαπιστώνουν για άλλη μια φορά αλλαγές, χωρίς να έχει προηγηθεί σχεδιασμός, ενώ θεωρούν αδιανόητο οι μειώσεις προσωπικού του δημοσίου να αφορούν έμπειρους επιστήμονες που προσφέρουν πολλά κι έχουν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα.

Θέτουν δε μια σειρά ερωτήματα που αφορούν στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα κέντρα αυτά στους τους αγρότες και ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μην προχωρήσει στην κατάργησή τους.

«Περιμένουμε σαφώς και την έμπρακτη υποστήριξη των τοπικών αρχόντων της Κρήτης», σημειώνουν οι γεωπόνοι και καταλήγουν: «Είναι προφανές ότι η κατάργηση μιας τέτοιας υπηρεσίας, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τον εκσυγχρονισμό, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και άλλων “πληγών” του δημοσίου, ενώ τελικά η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το οικονομικό όφελος».