Τη συνέχιση και την περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργίας του παραρτήματος του ΤΕΙ Κρήτης στη Σητεία, γεγονός που αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της περιοχής, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης.

Με βάση το ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διάλογος σχετικά με τη διαδικασία αναδιάταξης των δομών των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας -σχέδιο «Αθηνά»- ο δήμαρχος Σητείας τονίζει ότι τυχόν κατάργηση του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης στη Σητεία, «θα προκαλέσει κατάρρευση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού του δήμου και ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις».

Παράλληλα, αναφέρει ότι η οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία του τμήματος και την παρουσία των περίπου 600 ενεργών φοιτητών του.

Ο δήμαρχος, τονίζει ακόμη, ότι το τμήμα στα πρώτα έτη λειτουργίας του στεγαζόταν σε χώρο που είχε παραχωρήσει ο δήμος Σητείας, ο οποίος είχε επίσης παραχωρήσει και υπαλλήλους για τη γραμματειακή υποστήριξή του. Επίσης, η τοπική εκκλησία και η κοινωνία της πόλης με χορηγίες και προσωπική εργασία είχαν προμηθευτεί και εγκαταστήσει την υλικοτεχνική υποδομή των εργαστηριακών μαθημάτων.

Σημειώνει ακόμη, ότι το κτίριο της σχολής ανεγέρθηκε σε οικόπεδο που δώρισε ο δήμος, ενώ οι φοιτητές σιτίζονται σε έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο που έχει παραχωρήσει, επίσης, ο δήμος χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «τυχόν σκέψη για μετεγκατάσταση του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στο Ηράκλειο είναι αντι-εκπαιδευτική ,αντι-οικονομική αντι-κοινωνική και αντι-αναπτυξιακή».