Τα σώματά τους προέταξαν νωρίς το πρωί οι κάτοικοι του Σφεντυλίου, όταν πληροφορήθηκαν ότι εργολάβος κατευθύνεται στην περιοχή με μηχανήματα προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίας έμφραξης κι εγκλεισμού του ταμιευτήρα. Οι κάτοικοι έφθασαν στο σημείο, εμποδίζοντας το μηχάνημα να ξεκινήσει οποιαδήποτε εργασία.

Παρά την επέμβαση της αστυνομίας οι κάτοικοι του οικισμού δεν υποχώρησαν, ισχυριζόμενοι ότι ο εργολάβος είναι παράνομος, ομοίως και οι εργασίες που σκοπεύει να εκτελέσει, με δεδομένο ότι δεν τηρήθηκε ο συμφωνηθείς όρος για μεταφορά του οικισμού του Σφεντυλίου, πριν ο αρχικός … βυθιστεί!

Μάλιστα η Επιτροπή Αγώνα θα καταθέσει εξώδικο εναντίον του επικεφαλής της ΕΥΔΕ/Φράγματος Αποσελέμη Γιώργου Αγαπάκη για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων, όπως αναφέρει το cretalive.

Oι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Σφεντύλι έχουν ήδη αποζημιωθεί για τις περιουσίες τους που θα «βουλιάξουν», όμως οι λιγοστοί ηλικιωμένοι και οι 2 οικογένειες με τα παιδιά τους που έχουν απομείνει στα σπίτια τους εμμένουν στο αίτημά τους να εξασφαλιστεί ένας χώρος κοντά στο Σφεντύλι, για τη μεταφορά του οικισμού.

Οι κάτοικοι της περιοχής, πάντως έπρεπε να είχαν ήδη αποχωρήσει, αφού πλέον το έργο του ταμιευτήρα του φράγματος Αποσελέμη είναι τεχνικά έτοιμο και επείγει η έμφραξη και ο εγκλεισμός του ταμιευτήρα για να μπει το νερό της βροχής.