Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, στην οποία επισημαίνει την ανάγκη ουσιαστικής συμβολής της πολιτείας με την καταβολή αποζημιώσεων για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας κατά τις προχθεσινές ταραχές, απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, επικαλούμενος την καταγραφή που πραγματοποίησαν συνεργεία υπαλλήλων του Επιμελητηρίου, υλικές ζημιές έχουν υποστεί, 34 επιχειρήσεις το συνολικό ύψος των οποίων να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Οι περισσότερες υλικές ζημιές αφορούν κυρίως τις προσόψεις των καταστημάτων (τζαμαρίες, βιτρίνες, πόρτες κλπ.), ενώ καταγγέλθηκαν από τους επιχειρηματίες και κλοπές εμπορευμάτων.

O κ. Μίχαλος τονίζει ότι για μία ακόμη φορά το κόστος της ανικανότητας του κράτους να διαφυλάξει τις περιουσίες των πολιτών, καλούνται να το πληρώσουν οι επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας.

«Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης να προβεί στην άμεση καταβολή αποζημιώσεων», υπογραμμίζει ο κ. Μίχαλος.

«Ταυτόχρονα», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, «συγκεκριμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δήλωσαν διαφυγόντα κέρδη από αποχωρήσεις πελατών τους και ακυρώσεις κρατήσεων, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις του ιστορικού εμπορικού κέντρου, κάνοντας λόγο για διαφυγόντα κέρδη ύψους εκατομμυρίων ευρώ».