Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης προσφέρει γνώσεις σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, μέσα από προγράμματα επιστημονικών διαλέξεων στους τομείς της Ιστορίας, της Θεολογίας, της Οικονομίας, της Ιατρικής, της Νομικής και της Οικολογίας.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

• Την ερχόμενη Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στον κύκλο της Θεολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο καθηγητής του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Αρετή και μυστηριακή ζωή».

• Την ερχόμενη Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, στις 19:30 στον κύκλο της Ιατρικής – Βιολογίας – Ψυχολογίας – AIDS, στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), ο χειρούργος ουρολόγος κ. Χάρης Αηδονόπουλος, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Ανδρική και γυναικεία αιμοτουρία. Λιθίαση ουροποιητικού – εξωσωματική λιθοτριψία».

• Την ερχόμενη Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, στις 17:30 στον κύκλο της Διοίκησης και Οικονομίας, στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), ο επίκουρος καθηγητής Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Η κρίση δημόσιου χρέους στην Ελλάδα: Αιτίες, επιπτώσεις και αντιμετώπιση».

• Την ερχόμενη Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στις 19.30, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), από την ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Τερέζα Πεντζοπούλου – Βαλαλά με θέμα: «Φιλοσοφία του Επίκουρου».

• Την ερχόμενη Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο λέκτορας Εκκλησιαστικού Δικαίου του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Προβληματισμοί για το θρησκευτικό όρκο».

• Την ερχόμενη Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στις 18.00, στον κύκλο του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27), ο γεωπόνος Msc, υπεύθυνος τομέα εδαφικών και υδατικών πόρων ελληνικού κέντρου βιοτόπων – υγροτόπων, κ. Δημήτρης Παπαδήμος, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Αειφορική διαχείριση των υδατικών πόρων».