Η Πάρος φημίζεται για τα όμορφα χωριά της, με τις Λεύκες να είναι εκείνο που «κλέβει» τις εντυπώσεις και είναι φημισμένο ως «το πανέμορφο, ορεινό στολίδι» του νησιού. Ωστόσο, μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά, υπάρχει και άλλο ένα χωριό που πιστέψετε μας, μπορεί να μην έχει τη φήμη, αλλά σίγουρα έχει και τη χάρη και την ομορφιά.

Και θα σας μαγέψει εξίσου με τις όμορφες και γραφικές κυκλαδίτικες γωνιές του. Ο λόγος για τον Πρόδρομο, ο οποίος αρχικά ονομαζόταν «Τραγουλάς» από τον θεό Απόλλωνα τον Τράγειο που λατρευόταν απ’ τους βοσκούς. Όμως, τον 17ο αιώνα, οι πιστοί έχτισαν το ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου δίνοντας στο χωριό και το νέο όνομα.

Ο Πρόδρομος είναι ένα τυπικό κυκλαδίτικο χωριό με τα πάλλευκα σπίτια και τα λιθόστρωτα καλντερίμια του. Ωστόσο, μοιάζει με καρτ ποστάλ, με τις περιποιημένες αυλές με τις ροζ και κόκκινες βουκαμβίλιες, τα στενά δρομάκια και τα παραδοσιακά καφενεία. Οι εικόνες που θα συναντήσετε σε αυτό το χωριό είναι απίστευτες και δεν θα θέλετε να φύγετε.

Όσο για το πώς θα πάτε, εκτός από τον κεντρικό δρόμο, μπορείτε να ακολουθήσετε το βυζαντινό μονοπάτι, ένα από τα γνωστότερα της Πάρου, που συνδέει τις Λεύκες με τον Πρόδρομο. Το μονοπάτι είναι χιλίων ετών (!) και το μεγαλύτερο τμήμα του είναι στρωμένο με μεγάλες μαρμάρινες πλάκες.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πρόδρομος Πάρος
Πρόδρομος Πάρος
Πρόδρομος Πάρος
Πρόδρομος Πάρος
Πρόδρομος Πάρος