Τα εθνικά θέματα κυριάρχησαν στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κλήθηκε από το newsbeast να σχολιάσει τα όσα είπε ο Τούρκος υπεξ Χακάν Φιντάν ο οποίος επιμένει για το τουρκολυβικό Μνημόνιο.

«Είναι δεδομένο ότι δεν αλλάζει η ελληνική θέση, έχει εκφραστεί σε όλα τα επιπεδα, δεν βάζουμε υπό διαπραγμάτευση μέχρι και ερευνητικά ζητήματα της χώρας, επειδή διάβασα το σχολιασμό για ιταλικό πλοίο όταν ολοκλήρωσε πλήρως την αποστολή του, αναρωτιέμαι γιατί ψάχνουν να βρουν αφορμές για να δημιουργήσουν θέματα και να μειώσουν τη συνολική ικανότητα της χώρας στην εξωτερική πολιτική», είπε και πρόσθεσε: «Το να δημιουργείς αφορμές μέσω ψεμάτων είναι επιβλαβές για τη χώρα, απαντάμε με καθαρό λόγο, με επιχειρήματα, με την ιστορική αλήθεια, χωρίς να διαπραγματευόμαστε ζητήματα κυριαρχίας, χωρίς κορώνες και λαικισμο που αποδυναμώνει τη χώρα».

Όσον αφορά στο Κυπριακό και αν υπάρχει ήδη σχέδιο ο κ. Μαρινάκης είπε: «Αναμένουμε τον σχεδιασμό για το ΄ζήτημα συνολικά, δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ. Εμείς παραμένουμε στις θέσεις μας. Η διατήρηση της διαίρεσης δεν αποτελεί λύση».

Χαρακτήρισε επίσης την υπογραφή της απαντητικής επιστολής για τα F35
πολύ σημαντική εξέλιξη, σε συνέχεια της έγκρισης που δόθηκε από το τελευταίο ΚΥΣΕΑ και άλλη μια από τις πολλές απαντήσεις που δίνει με πράξεις η κυβέρνηση σε όσους ανησυχούν και προσπαθούν να κάνουν ακόμα και στη χώρα αντιπολίτευση ξεπερνώντας τις κόκκινες γραμμές.

«Θα συνεχίσουμε», είπε, «να υλοποιούμε το πιο ισχυρό πρόγραμμα εξοπλισμού και αμυντικής θωράκισης της χώρας, η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ποτέ, κάτι αντιληπτό εντός και εκτός Ελλάδος, οσο και αν στεναχωρεί κάποιους λίγους εντός συνόρων».