Εμπειρία ζωής, που θέλει να απολαύσει χαρακτηρίζει τη συμμετοχή με την Εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ντίνος Μήτογλου.

Ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού εκφράζει την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας και την πεποίθηση πως μπορεί να φτάσει ψηλά, παρότι το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό. Αναλυτικά η συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Η καριέρα σου μέχρι τώρα έχει επιτυχίες, παραστάσεις υψηλού επιπέδου, μεγάλες διοργανώσεις. Είχε και απωθημένο, μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες, που πλέον υλοποιείται;

«Εντάξει, αλήθεια είναι ότι αυτός ο στόχος είναι μεγάλος για κάθε αθλητή και εμείς το καταφέραμε, είμαστε εδώ για να το ζήσουμε. Θα μπούμε στο γήπεδο με μεγάλη χαρά και ακόμα μεγαλύτερη υπερηφάνεια, για να εκπροσωπήσουμε τη Ελλάδα, να το χαρούμε να το ζήσουμε, να το απολαύσουμε γιατί φυσικά δεν ξέρουμε πότε και να θα ξανάρθει τέτοια ευκαιρία στη ζωή μας».

Μια γενιά υψηλών δυνατοτήτων και προσδοκιών, κάπου στα κρίσιμα έχασε στόχους που όλοι της αναγνωρίζουν ότι δικαιούται. Ακούγοντας και ότι το Προολυμπιακό θα γινόταν στη χώρα μας ένιωσες ότι ίσως ήρθε η ώρα;

«Είναι δεδομένο ότι σε αυτή τη φουρνιά υπάρχει ταλέντο, υπάρχουν δυνατότητες και υπάρχουν και προσδοκίες από τους Ελληνες φιλάθλους, περιμένουν πράγματα από εμάς. Και εμείς φυσικά περιμένουμε, όμως το βέβαιο είναι ότι πρέπει να βγάλουμε το… πρέπει από πάνω μας , κάθε πίεση. Θα πάμε να το διασκεδάσουμε και να το χαρούμε, εννοείται να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δείξουμε σε όλον τον κόσμο τι ομάδα είμαστε. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά».

Εχει γίνει κοινή διαπίστωση πολλών φέτος ότι αυτή η ομάδα βγάζει ότι περνάει καλά, λογικό από τη μία αφού είσαστε εδώ γιατί το θέλετε και θέλετε να πετύχετε, αλλά έχει κάτι διαφορετικό η ατμόσφαιρα;

«Κοίτα, υπάρχει μια δυνατή γνωριμία που βοηθάει την κατάσταση. Είμαστε πολλοί της ίδιας γενιάς που έχουμε περάσει πολλά χρόνια μαζί από τις μικρές ομάδες, αλλά είναι και πολλά τα χρόνια που παίζουμε στην ανδρών με τους λίγο μεγαλύτερους. Τα μικρά πράγματα, οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τις διαφορές ξεκινάνε από τα αποδυτήρια. Σε αυτή την ομάδα έχει δημιουργηθεί μια εξαιρετική χημεία, πράγματι φαίνεται και βγαίνει στο παρκέ και επειδή από αυτά τα μικρά πράγματα που ανάφερα, χτίζονται τα πολύ μεγάλα, πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».