Το ΑΝΤ1+ φέρνει το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 18:30 στο κανάλι Formula 1, τη μίνι σειρά ντοκιμαντέρ
«70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις»
, που αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους συνδρομητές του, να
γνωρίσουν σε βάθος την ιστορία και την οργάνωση ενός από τους πιο θρυλικούς αγώνες στον κόσμο.

Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από την Κυριακή 28 Ιουλίου, θα μπορούν να
παρακολουθούν on demand όλα τα επεισόδια της σειράς, σε οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε
στιγμή, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+
.

Η μίνι σειρά ντοκιμαντέρ, με τίτλο «70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις», αποτελείται από 4 επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών το καθένα, και εξιστορεί την πορεία, την εξέλιξη και την καθιέρωση του Ράλλυ Ακρόπολις στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι ένα αφιέρωμα γεμάτο ιστορία, ταχύτητα, και όμορφες συναντήσεις ανθρώπων και αυτοκίνητων. Ο παρουσιαστής της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, Γιώργος Αμούτζας, είναι ηθοποιός, αλλά και αγωνιζόμενος, με μεγάλη αγάπη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«Η ιστορία» Πρεμιέρα το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 18:30 στο κανάλι Formula 1 του ΑΝΤ1+ Στο πρώτο επεισόδιο ζωντανεύει η ιστορία των 70 χρόνων του αγώνα, μέσα από πλάνα αρχείου, αφηγήσεις ιστορικών στελεχών, Ελλήνων και ξένων οδηγών, αλλά και συνοδηγών, χορηγών και πολιτειακών παραγόντων. Ιδιαίτερη αναφορά́ γίνεται στην επαναφορά του αγώνα στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2021, έπειτα από́ 8 χρόνια απουσίας.

«Η διοργάνωση»

Το δεύτερο επεισόδιο έρχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 22:15 στο κανάλι της Formula 1 του ΑΝΤ1+, όπου στελέχη του αγώνα, αποκαλύπτουν τα άδυτα του Ράλλυ Ακρόπολις. Ιστορίες που δεν έχουν δει ξανά το φως της δημοσιότητας, έντονες στιγμές, οι χαρές και οι λύπες που προκαλεί ένας αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ακρόπολις.

Μέσα από την καθοδήγηση ενός τομεάρχη ειδικών διαδρομών, παρουσιάζεται το πλάνο που αναπτύσσεται από τη χάραξη των ειδικών διαδρομών μέχρι τη διεξαγωγή τους. Το στήσιμο του Service Park, οι τεχνικές στρατηγικές για να λειτουργεί ο αγώνας, οι εθελοντές, οι συναντήσεις ασφαλείας, κ.ά.

«Η ματιά των πληρωμάτων»

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 14:00 στο κανάλι Formula 1 του ΑΝΤ1+ έρχεται το τρίτο επεισόδιο, όπου οι αγωνιζόμενοι από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, εξιστορούν τις εμπειρίες τους από το Ράλλυ Ακρόπολις.

Στο φως έρχονται ιστορίες, όπως τις έζησαν οδηγοί παλαιότερων εποχών, όπως οι Τζίγγερ, Ιαβέρης, Βωβός, Στεφανής, Στρατισσίνο, κ.ά. Περνώντας στο σήμερα, σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι οδηγοί, αλλά και συνοδηγοί, εξηγούν ποια είναι η μαγική συνταγή, για να διακριθεί ένα πλήρωμα στο Ράλλυ Ακρόπολις.

«Η ματιά των θεατών»

Στο τέταρτο και τελευταίο επεισόδιο, στο επίκεντρο είναι ο θεατής, η ανυπομονησία του και η έκστασή του, όταν βλέπει τα ινδάλματά του. Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 20:30 στο κανάλι Formula 1 του ΑΝΤ1+, παρακολουθούμε μια παρέα τεσσάρων φίλων στο βουνό́ και στο Service Park, κατά τη διάρκεια των 3 ημερών του αγώνα.

Μέσα από αυτήν την παρέα, προβάλλεται η προετοιμασία που χρειάζεται για να παρακολουθήσει κανείς με ασφάλεια τον αγώνα. Το ΑΝΤ1+ έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μετά τις αποκλειστικές ζωντανές μεταδόσεις της Formula 1, F2 και F3, του πρωταθλήματος γυναικών F1 Academy, του Porsche Supercup, αλλά και του NASCAR Cup Series και τώρα, της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ «70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις».