Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης προσφέρει γνώσεις σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, μέσα από προγράμματα επιστημονικών διαλέξεων στους τομείς της Ιστορίας, της Θεολογίας, της Οικονομίας, της Ιατρικής, της Νομικής και της Οικολογίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:
• Αύριο (Πέμπτη) 27 Ιανουαρίου, στις 19.30, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), από τον ομότιμο καθηγητή ΑΠΘ και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Νικόλαο Μουτσάκη με θέμα: «Η ημισέληνος σύμβολο της Κωνσταντινουπόλεως».

• Αύριο (Πέμπτη) 27 Ιανουαρίου, στις 19.00, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., κ. Ελένη Γκολογκίνα – Οικονόμου, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Εκσυγχρονισμός του Δικαίου της ανώνυμης εταιρίας με παγκοσμιοποιημένους θεσμούς».

• Αύριο (Πέμπτη) 27 Ιανουαρίου, στις 18.00, στον κύκλο του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27), ο καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του Α.Π.Θ., κ. Ζήσης Σαμαράς, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Τεχνολογικές εξελίξεις για μείωση της ρύπανσης και της κατανάλωσης των αυτοκινήτων».