Οι πρώτες αντιδράσεις των ανωτέρων πολιτικών του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία είναι γεγονός μετά το Exit Poll με τoυς Τόρις να σημειώνουν πως δεν είδαν με καλό μάτι την επικράτηση του Εργατικού Κόμματος.

Από την άλλη πλευρά η Ρουθ Ντέιβιντσον, η πρώην ηγέτης του Σκωτσέζικου Συντηρητικού Κόμματος τόνισε στο Sky News: «Πρόκειται για σφαγή» ενώ παράλληλα ο πρώην συντηρητικός υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ δήλωσε στο Sky News ότι «έχω αποδεχθεί αυτό που μοιάζει με την ήττα» και πρόσθεσε με δόση ειρωνείας «Θα φύγω από το κοινοβούλιο για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην πολιτική».

Η πρώτη δήλωση από μεριάς της κυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ ήρθε από τον Στιβ Μπέικερ, ο οποίος ήταν υπουργός Επικρατείας της Βόρειας Ιρλανδίας και ο ίδιος επισήμανε στο BBC ότι «είναι μια αρκετά καταστροφική νύχτα για το Συντηρητικό Κόμμα». Ο Μπέικερ βάση της δημοσκόπησης αναμένεται να χάσει την έδρα του.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ψηφοφόρους του μέσω ανάρτησης του στο Χ: «Στους εκατοντάδες Συντηρητικούς υποψηφίους, στους χιλιάδες εθελοντές και στα εκατομμύρια ψηφοφόρους: Σας ευχαριστώ για τη σκληρή δουλειά σας, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και σας ευχαριστώ για την ψήφο σας».