Πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Μαγνησίας, ο ιδιοκτήτης της ΕΨΑ, Νίκος Τσαούτος.

Ο γνωστός επιχειρηματίας των αναψυκτικών και για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΘΣΕ), είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια αφήνοντας τη διοίκηση της εταιρείας στα χέρια των παιδιών του Πέννυς και Μιχάλη Τσαούτου. Ωστόσο, μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, πήγαινε καθημερινά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αγριά Βόλου.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η ενασχόλησή του Νίκου Τσαούτου με τα αναψυκτικά ξεκίνησε στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, με μία σχετικά μικρή βιοτεχνία παρασκευής αναψυκτικών.

Με όραμα και μεγάλη εργατικότητα, πέτυχε ο ίδιος και η οικογένειά του η «Λεμονάδα Τσαούτου» να γίνει διάσημη πέρα από τα όρια της πόλης και να μπει πιο δυναμικά στο συγκεκριμένο κομμάτι της βιομηχανικής παραγωγής.

Η ιστορία της ΕΨΑ ξεκινά από το 1924, όταν η περιοχή του Πηλίου είχε πλεόνασμα λεμονιών. Οι αδελφοί Κοσμαδόπουλοι που ίδρυσαν την Εταιρεία Ψυγείων Αγριάς (ΕΨΑ) αντιλήφθηκαν γρήγορα την ευκαιρία και έθεσαν ως στόχο τη δημιουργία παραγωγής αναψυκτικών. Ένας Γερμανός χημικός μηχανικός, προσκλήθηκε για να βοηθήσει στην παραγωγή της λεμονάδας. Από τότε γεννήθηκε η μυστική συνταγή που διατηρείται μέχρι σήμερα. Περνώντας λίγα χρόνια αργότερα στα χέρια του Νίκου Τσαούτου κατάφερε να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Τη δεκαετία του ‘90 η ΕΨΑ έφτασε και στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Τσαούτος συμμετείχε στη Διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας (ΑΕΔΕΠ) για 18 συνεχή έτη και τα τελευταία 14 ήταν πρόεδρος.

Σήμερα Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.