Υλικά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τις αυγόφετες
-2 μικρές φρατζόλες ψωμί σε φέτες
-3 κούπες γάλα καυτό
-4 αυγά χτυπημένα
-Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
-Κανέλα
Για την κομπόστα
-4 αχλάδια
-1 κούπα ζάχαρη
-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
-2 κούπες νερό
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Για τις αυγόφετες
Μουσκεύουμε καλά τις φέτες μέσα στο γάλα και τις περνάμε στο χτυπημένο αυγό. Τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις σερβίρουμε ζεστές πασπαλισμένες με κανέλα και περιχυμένες με σιρόπι που θα φτιάξουμε βράζοντας 2 κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό με λίγο λεμόνι για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Για τη κομπόστα
Συντηρήστε μεγάλη ποσότητα αχλαδιών για πολύ καιρό! Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να βράσουν.
Καθαρίζουμε τη φλούδα των αχλαδιών, τα κόβουμε στη μέση και με μαχαιράκι αφαιρούμε τα κουκούτσια και το σκληρό τμήμα που ενώνει το κοτσάνι με τα σπόρια.
Βάζουμε τα αχλάδια στο σιρόπι και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα φυλάμε στο ψυγείο.